Sezonul 2014 – 2015 de perfectionare profesionala a membrilor Filialei Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Aujtorizati din România (CECCAR) a fost finalizat cu o masa rotunda  cu tema „Noutati legislative in aplicarea codului fiscal si a legii contabilitatii”.

La actiune au participat invitati, din partea Administratiei Judetene a Finantelor Publice consilierii superiori Elena Barbieru si Dragos Barbieru, iar din partea Camerei de Comert si Industrie Bacau presedintele organizatiei, Doru Simovici.

„Este foarte important ca fiecare profesionist contabil membru al CECCAR sa fie informat cu noile prevederi legale din domeniul financiar contabil – a spus presedintele filialei, Marcel Bulinschi. Astfel, din acest considerent a fost organizata aceasta întrunire la sediul Filialei CECCAR Bacau, împreuna cu reprezentantii ANAF.”

PUBLICITATE

Dezbaterile au fost axate pe teme privind Impozitul pe profit, Impozitul pe venit, Contabilitatea asigurtrilor sociale de sanatate si deductibilitatea lor, Impozitarea bacsisului la salariati si societati, Scaderea TVA de la 24 la 9% pentru alimente, Accizele si ajustarea bazei de calcul, Baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate si cheltuieli deductibile sau Baza de calcul a veniturilor din arenda si cheltuielilor forfetare.

De asemenea, s-a discutat despre Procedeul de înregistrare în scopuri de TVA , despre Spatiul virtual privat si vizualizarea declaratiilor depuse de angajatori pentru salariati, despre Ordinul 70/2015 – contabilitatea în partida simpla si optiunea de trecere la contabilitatea în partida dubla si despre formularele financiare contabile cu elemente minimale de completat.

Discutiile au fost finalizate pe teme ca Impozitul pe venituri din jocurile de noroc, Modificarea legii, Clarificarea notiunii de persoana împuternicita, Consolidarea conturilor, raportul de audit si raportul administratorilor, Nivelul salariului minim brut pe economie, ajutorul de deces si baza de calcul a contributiei sociale, Valoarea tichetelor de masa si a tichetelor de cresa si Stimularea investitorilor individuali.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ