Intr-un cadru festiv, in cadrul Colocviului International „Zilele Francofoniei”, care a avut loc la Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi, la sfârsitul lunii trecute, în parteneriat cu Agentia Universitara a Francofoniei, Institutul Francez din Iasi si Asociatia Româna a Departamentelor Universitare Francofone (ARDUF), prof. univ. dr. Adriana-Gertrude Romedea (foto), de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, a primit Premiul de Excelenta.

Prorector cu programe de învatamânt si activitati studentesti, fost Decan al Facultatii de Litere, cu implicare activa în sprijinirea francofoniei si a studiilor filologice, cu o bogata activitate de cercetare, redactor-sef al revistei INTERSTUDIA, organizator de colocvii internationale în domeniul francofon de la prima editie, prof. univ.dr. Adriana-Gertrude Romedea a fost unul din cei patru premianti ai evenimentului, alaturi de Anca Mihaela Caileanu, de la Universitatea „Al I.Cuza” Iasi, premiata pentru cea mai buna teza de doctorat (conducator stiintific prof.univ. Alexandru Calinescu), prof. univ.dr. Carmen Andrei, de la Universitatea „Dunarea de Jos” Galati, care a primit Premiul Tânarului Cercetator, si prof.univ.dr. Marina Muresanu – Ionescu, care a primit Premiul Opera Omnia, pentru intreaga activitate, ca intemeietor de scoala, fondator al Journées de la Francophone, sprijin constant al francofoniei in mediul universitar si activitatea sa stiintifica.

Premiile au fost inmânate de catre prof. univ. dr. Elena-Brândusa Steiciuc, de la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava, presedinta ARDUF.

Ulterior, la aceeasi manifestare, profesori si cercetatori din tara si din strainatate au tinut conferinte în plen si pe sectiuni, au schimbat opinii despre Imaginaires et expériences identitaires; poétiques du divers dans les littératures francophones, La francophonie des mythes, le mythe de la francophonie, Imaginaires de la langue.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Felicitări DOAMNEI Prof. univ. dr. Adriana – Gertrude Romedea pentru activitatea desfăşurată cu abnegaţie şi pasiune, pentru anii dedicaţi studiului şi creaţiei ştiinţifice, ţinuta academică, seriozitatea şi conştiinciozitatea cu care îşi îndeplineşte misiunea, atitudinea calmă şi căldura sufletească în comportament, care sunt recunoscute şi apreciate în timp de către generaţii de studenţi şi cadre didactice.

    • Este una din cele mai bune profesoare pe care le-am avut in facultate iar notele le punea pe merit studentilor.Daca meritai 10,ti-l dadea fara probleme iar daca nu erai pregatit,normal ca o incasai.Nu mai incercati sa o denigrati.Or fi tot felul de smecherosi prin sistem dar de data asta chiar comentati aiurea.Ma mira ca nu se ia nimeni de adevaratii spagari din tot sistemul de invatamant bacauan.

  2. Felicitâri. Mâ bucur pentru realizârile tale. Îti dores numai scuccese Cu ocazia asta transmit si felicitârile pentru sfintele sârbâtori.

    Prof. Dr. Mâzâreanu Petre Paris

LĂSAȚI UN MESAJ