Vasile Cretu (cumnatul victimei) si Aurelia Pascu (fiica victimei) asteapta verdictul procurorilor

– aceasta a ajuns la spital cu leziuni grave si a decedat in mai putin de 24 de ore

Decesul unei femei de 42 de ani, din comuna Colonesti, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau. Victima, mama a doi copii minori, a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau la sfârsitul saptamânii trecute cu mai multe rani la cap si nu numai, insa eforturile medicilor de a o salva au fost in zadar.

In urma efectuarii necropsiei, legistii au stabilit ca moartea a survenit ca urmare a leziunilor craniene, provocate cel mai probabil de lovire urmata de cadere, insa cei care trebuie sa faca lumina in acest caz sunt procurorii. „Dosarul a fost inregistrat la Parchet si s-a inceput urmarirea penala in rem. Procurorul de caz urmeaza sa administreze probatoriul, sa stabileasca imprejurarile in care s-a comis fapta si cine se face vinovat”, a declarat procurorul Cristinel Ciocânta, purtator de cuvânt la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau. Cercetarile sunt efectuate pentru infractiunea de omor, insa incadrarea juridica s-ar putea schimba la finalul investigatiilor, in functie de rezultate.

PUBLICITATE

Femeia decedata avea o relatie de concubinaj de mai bine de sapte ani cu un barbat din sat si aveau impreuna doi copii, un baiat de 6 ani si o fata de 5 ani. Zilele trecute intre ei s-ar fi iscat un conflict iar ea ar fi plecat la un localnic. Concubinul a mers dupa ea si, asa cum ar fi recunoscut si in fata oamenilor legii, la intoarcere i-ar fi dat o palma in urma careia victima ar fi cazut pe drum. Spusele lui sunt sustinute si de mama sa, care nu crede ca i-a facut rau, insa rudele femeii vor ca adevarul sa fie stabilit de procurori.

„De la spital ni s-a spus ca plamânii si ficatul au fost zdrobiti, dar asteptam autopsia pentru ca nu pot sa spun eu cine este vinovat. Ea a fost batuta intotdeauna, dar a avut copii si pentru asta a stat”, spunea Aurelia Pascu (22 ani), fiica victimei dintr-o alta relatie. „Nu credem ca putea sa cada atât de tare ca sa ajunga in coma, dar o sa vedem. Care este vinovat sa plateasca sau daca a murit de moarte naturala nu zice nimeni nimic”, a completat si Vasile Cretu, cumnatul femeii decedate. Oamenii isi doresc acum sa faca rost de bani si sa o poata inmormânta crestineste.

„Pacienta a fost adusa la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean in stare foarte grava, având pneumotorax , hematom subdural si traumatism cranian. A fost internata, dar din pacate a doua zi a decedat.”
Mirela Romanet, purtator de cuvânt SJU Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ