Si in acest an, in ajunul sarbatorii Coborârea Duhului Sfânt si pentru ca a fost Hramul Bisericii Catolice din Barati, biserica catolica a organizat o procesiune la care au participat circa 500 de persoane din toate parohiile.

Sâmbata seara, credinciosii s-au pornit din fata Catedralei Romano-Catolice “Sf. Petru si Pavel” si au mers pe traseul Mihai Viteazu – strada George Bacovia – strada Energiei – Calea Moinesti.

S-au oprit in fata bisericii din satul Barati, comuna Margineni, având in fata crucea procesionala, urmata de icoane si de statuia Maicii Domnului purtata pe umeri de tineri si incadrata de faclii aprinse. Prin aceasta procesiune, credinciosii catolici au dorit sa-l astepte pe Duhul Sfânt in rugaciune, asa cum il astepta si Maica Domnului alaturi de Apostoli.

Predicator a fost pr. Eduard Patrascu, cel care a colaborat la traducerea Bibliei in limba româna. Anul acesta, hramul si vigilia de Rusalii s-au bucurat de prezenta Episcopului Petru Gherghel.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ