FOTO: Fornazer Cristina

Autoritatile locale din orasul Comanesti au intrat din nou in alerta marti seara.

A plouat tare in zona si pamântul a luat-o din nou la vale. In jurul orei 19.00, aluviunile trecusera deja de acel drum forestier si se indreptau catre case.

“A plouat tare si a plecat tot acest material la vale. A trecut de drum si se indreapta catre case. Am adus multe camioane aici si incarcam pamântul ca sa nu ajunga la zona locuita. Practic aici este un baraj natural. A trecut peste el, nu l-a rupt si speram sa nu fie mai rau”, ne-a declarat Viorel Miron, primarul orasului Comanesti.

PUBLICITATE

Unii localnicii au urcat marti pâna sus pe versant si spuneau ca lucrurile nu aratau tocmai bine. Ei se temeau ca pamântul va pleca din nou la vale, daca va ploua si asa s-a si intâmplat.

Alunecarea de teren se oprise inca de luni seara si toata lumea spera ca va veni vreme calduroasa, acel pamânt amestecat cu bolovani si copaci care aluneca de pe versant se va intari si problemele vor disparea.

Pâna acum, 12 familii, din cartierul Sublaloaia, au fost evacuate, insa numarul ar putea creste daca situatia se inrautateste.

UPDATE 23.20:


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ