Pentru ca nu pot fi altfel preluati, pacientii sunt transportati pe targa spre salvare

La Urgentele Spitalului Judetean treneaza de ani de zile o problema majora: unele salvari nu pot urca pe rampa pentru a prelua sau preda pacientii. Motivul? Platforma care acopera aceasta rampa este prea joasa.

„Asa este. E vorba insa numai de trei salvari de tip C, ATI – anestezie si terapie intensiva – care sunt mai inalte. Cu celelalte ambulante nu sunt probleme. Dar cele trei, fiind mai inalte, nu incap pe rampa, asa ca pacientii sunt transportati pâna in spital, pe targa. Nu vorbim de o distanta foarte mare si nici de cine stie ce pericole iminente pentru ei. Iar atunci când ploua, ninge sau e frig, folosim si o patura pentru a acoperi pacientul de pe targa, tocmai pentru a nu simti frigul experior.

Cele trei masini de care vorbim nu incap nici in garajul Serviciului Judesean de Ambulanta. Stau in curtea interioara a institutiei, sub o copertina, construita special pentru ele, pentru a fi protejate. Pâna acum nu am intâmpinat niciun fel de problema din cauza acestui impediment”, ne-a declarat dr. Adrian Colibaba, directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Bacau.

PUBLICITATE

Cele trei salvari ATI intrate in dotarea unitatii transporta circa 300 de bolnavi pe luna, adica o medie de 10 pacienti pe zi.

Când a fost construita rampa de la Urgentele Spitalului Judetean, in anii ’70, nu existau astfel de ambulante, mai spune directorul de la Salvare. Mai mult, chiar si daca la Unitatea de Primiri Urgente a spitalului s-au facut modernizari si renovari majore in timp, rampa si platforma acesteia nu au putut fi modificate, pentru ca sunt probleme de infrastructura, dupa cum a explicat si managerul unitatii spitalicesti Adrian Popa.

„E structura de rezistenta. O lucrare de refacere si reorganizare a acelei rampe nu este chiar asa de simpla acolo, pentru ca sunt doua grinzi de beton, de sustinere. Vom face noi evaluari si vom incerca sa rezolvam cumva aceasta situatie. Eu chiar imi doresc sa modific acea intrare la Urgente, pentru a fi si mai multa lumina”, a declarat directorul Adrian Popa. Spitalul Judetean de Urgenta mai are o rampa si la Maternitate, dar acolo nu sunt probleme de acest gen.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. problema este si la ambulanta spitalului care dupaamiaza nu este sofer sa transporti un pacient de la Psihiatrie pana in spitalul mare. Dupa ora 2 suni la 112 sa trimiti un bolnav la consul ca na nu sunt fonduri trebuie sa mai angajeze un sofer. Trebuie sa moara cineva ca sa se faca ceva la SJU BC. Interesativa ca nu vorbesc prostii. Se stie de foarte mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ