Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a lansat deja o comanda de 150 de fiole – unitatea medicala are o lista de asteptare cu pacientii muscati de câini, care nu au putut fi imunizati imediat dupa incident

Firma producatoare de vaccin antirabic a anuntat zilele trecute, printr-un comunicat de presa, ca accepta pretul de achizitie impus de Ministerul Sanatatii si va furniza dozele necesare pentru a ajunge in unitatile medicale. Si Ministerul a publicat pe site un referat pentru aprobarea completarii Catalogului National al preturilor medicamentelor autorizate pentru a fi puse pe piata in România cu pretul vaccinului antirabic, pentru ca situatia cu care se confruntau spitalele sa fie deblocata.

„S-a publicat in Monitorul Oficial iar institutia noastra a transmis adrese catre cele trei spitale din judet, care au Centre Antirabic, prin care am anuntat ca pot comanda vaccinul antirabic”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica Bacau.

Cea mai mare unitate medicala cu paturi din judet, Spitalul Judetean de Urgena (SJU) Bacau, ramasa fara vaccin antirabic inca de acum o luna a lansat deja comanda. „Au fost comandate 150 de fiole si asteptam sa vina. Sa speram ca va fi continuitate”, a declarat dr. Aurelia Taga, director medical la SJU Bacau. In perioada de criza a vaccinului, mai multe persoane, muscate de câini si care aveau nevoie de acest vaccin, au fost nevoite sa plece acasa fara sa fie imunizate, insa au fost trecute pe o lista de asteptare.

In momentul in care dozele vor ajunge la Centrul Antirabic Bacau, pacientii vor fi chemati pentru a incepe tratamentul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ