Marți, 20 iulie 2021, ora 12.00. Locație „Casa Albastră”, primul etaj. La întâlnirea cu jurnaliștii au participat Cosmin Necula, noul director (interimar) al Societății de Servicii Publice Municipale (SSPM), deținută de Primăria municipiului. I-au stat alături liderul de grup din Consiliul local, Sebastian Diaconu, aflat la al doilea mandat și consilerul local Romică Botoi.

Discuțiile au vizat teme administrative, cu o puternică legătură politică, dar și lupte duse în plan personal, raportate la modificările aduse pentru votarea Bugetului local. „Cei trei consilieri locali care au votat hotărârea propusă în Consilul local, de către primar, au votat în calitate de cetățeni. Faptul că acțiunea Prefectului de a contesta bugetul, nerecunoașterea dreptului consilierilor de a aduce amendamente a fost declarat de instanță ca o mare greșeală a determinat acest vot, unul de oportunitate”, spune Cosmin Necula, președintele Pro România Bacău.

“Consilierii noștri au votat această hotărâre de rectificare pentru a menține integral bursele școlare, pentru menținerea finanțările pentru clasele zero și a cincea, pentru a menținerea banii pentru tichetele acordate pensionarilor. Să ai cu ce să refaci gropile, iluminatul public, să dai cu insecticid să elimini țânțarii, mi se pare un lucru de normalitate. Noi nu suntem acum în nici un fel de alianță cu ceilalți parteneri politici. Votul acordat a fost pentru deblocarea orașului”, a mai spus acesta.

“E normal să ne dorim funcții administrative. Nu pozăm în mirese care sunt nevinovate, așa cum fac marea majoritate a jucătorilor de pe scena politică, clamând interesul cetățeanului. Nominalizatul nostru pentru funcția de viceprimar este, a fost și va fi domnul Sebastian Diaconu. Aceste posturi sunt acum ocupate. Nu este o noutate. La SSPM sunt de două luni. Consiliul de administrație a decis să-mi ofere atributele de Director General interimar al acestei societăți, care are nevoie să intre într-o altă etapă de dezvoltare. Această societate aparține orașului, indiferent de cine stă la timonă. Nu poate fi condusă din birou”, a mai spus Cosmin Necula. Sărind peste împunsăturile de rigoare adresate de către orice partid celor cu care se află în opoziție, mesjul celor de la Pro România rămâne: „Suntem în slujba cetățeanului!”PUBLICITATE