Desi toate formatiunile politice au propus o lista de consilieri judeteni pentru alegerile din 5 iunie, Biroul Electoral Judetean a invalidat nu mai putin de cinci liste.

Au fost respinse, din cauza ca n-au intrunit suficiente semnaturi valide pe listele depuse, PRM, PNTCD, Partida Romilor, PND si MP. Deciziile au fost afisate ieri la sediul BEJ, iar formatiunile au drept de contestatie in 48 de ore. Reprezentantii Miscarii Populare au anuntat deja ca vor face acest demers.

„Probabil ne-a scapat ceva, chiar nu stiu ce sa zic. Facem contestatie, desigur”, a spus presedintele MP, Ion Mâcâiala.

PUBLICITATE

La Biroul Electoral 1, unde s-au inregistrat candidaturile pentru Primaria Bacau nu au aparut modificari, insa doua contestatii au atras atentia celor care lucreaza acolo.

Un barbat a venit sa reclame ca se regaseste pe lista de sustinatori ai primarului suspendat Romeo Stavarache, desi el nu a semnat pentru inscrierea sa la primarie. A depus o copie dupa buletin ca sa dovedeasca acest lucru si i-a anuntat pe cei din birou si ca sotia lui este in aceeasi situatie.

O alta sesizare interesanta a venit din sânul Miscarii Populare. Desi lista de consilieri si candidatura lui Constantin Scripat au fost validate, unul dintre consilierii propusi, la pozitia 6, a anuntat biroul ca lista de semnaturi nu este corecta si ca nici nu ar dori sa fie consilier local, iar semnatura sa pe declaratia de acceptare nu e, de fapt, a sa.

Contactat telefonic, candidatul MP, Constantin Scripat a spus ca nu cunoaste nimic despre aceasta contestatie.

„Nu-l forteaza nimeni sa candideze, asta e clar. Se poate retrage, sa-l cheme la birou sa verifice semnaturile”, a spus Scripat.

Desi am incercat sa aflam un punct de vedere oficial din partea conducerii partidului si de la persoana care a facut contestatia, nu am reusit.

Lista candidaturilor ramase definitive va fi publicata pe 4 mai.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ