Garda Natională de Mediu- Comisariatul Judetean Mures si Comisariatul General au primit o sesizare cu privire la faptul că o persoană din localitatea Răstolita a postat pe o retea de socializare o fotografie cu un peste din specia lostrita, cântărind aproximativ 5 kg.

Garda Natională de Mediu – Comisariatul Judetean Mures a sesizat imediat IPJ Mures, care a demarat o anchetă.

In urma cercetărilor efectuate, a fost identificată persoana in cauză, aceasta precizând că a cumpărat pestele de la doi bărbati, identificati la rândul lor, care au recunoscut că au braconat pestele in data de 25 aprilie a.c in pârâul Răstolita.

PUBLICITATE

Politistii au intocmit dosar penal celor doi bărbati, cu vârsta de 24 respectiv 47 de ani, pentru comiterea infractiunii de braconaj piscicol.

In momentul de fată, lostrita este o specie critic periclitată la nivel national, fiind prezentă doar în bazinul superior al Tisei, în râurile Bistrita Moldovenească si Mures.

Comisarii Gărzii Nationale de Mediu efectueaza, in această perioadă de prohibitie, ample controale având ca temă combaterea braconajului piscicol.

In urma acestui episod de braconaj, conducerea GNM a dispus intensificarea controalelor tematice, atât in zona cat si la nivel national.

GNM multumeste pe această cale grupurilor ecologiste de mediu pentru reactia rapidă in acest caz si pentru sprijinul pe care l-au acordat in situatii similare.

De asemenea, Garda Natională de Mediu îi roaga pe cei ce cunosc cazuri asemănătoare de braconaj să sesiseze imediat Comisariatele Judetene sau Comisariatul General.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ