La 40 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii, obtinut de Nadia Comaneci la Jocurile Olimpice de la Montreal (18 iulie 1976), Romfilatelia a lansat luni, 18 iulie, o emisiune speciala de marci postale intitulata „Primul 10 olimpic al gimnasticii, Nadia Comaneci”. Emisiunea este disponibila si în magazinul Romfilatelia din Bacau.

Pe manseta ilustrata a colitei dantelate este figurat, pe fundal, cuvântul „zece” în cele sase limbi oficiale ale ONU – engleza, franceza, spaniola, rusa, araba si chineza. Imaginea gimnastei de 14 ani din Onesti este adusa în prezent prin imaginea actuala a campioanei.

nadia2

PUBLICITATE

Cele doua colite sunt lansate intr-un tiraj simbolic, 2016 exemplare, sugerând marcarea în acest an a celor 40 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. Colitele sunt tiparite pe doua tipuri de hârtie speciala (Tullis Russell, Anglia), care prezinta elemente de siguranta vizibile cu ochiul liber si, respectiv, vizibile doar în lumina ultravioleta.

nadia1

Emisiunea este completata de un plic „prima zi”, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de cinci timbre plus o vinieta (doua modele), colita dantelata si colita nedantelata.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ