Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Progresul CFR din Comănești a organizat, în parcul central al orașului de pe Trotuș, prima ediție a „Festivalului culinar de Ziua Națională a României”. Evenimentul a avut loc, firesc, chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a țării noastre, și a fost organizat în parteneriat cu Primăria orașului și cu Grupul de Acțiune Locală „Valea Trotușului”.

Sute de comăneșteni s-au bucurat, duminică după-amiază, de un prânz tradițional pe care l-au luat împreună chiar în centrul orașului. Oamenii au trecut într-o ordine desăvârșită, asigurată de jandarmi și polițiștii locali, pe la standul CAR Progresul CFR, unde salariații cunoscutei instituții financiare nebancare i-au servit cu fasolea cu ciolan și sarmalele de post cu mămăligă pregătite pentru ei de societatea Miclăuș Conserv.
Festivalul a fost deschis de primarul orașului Comănești, Viorel Miron, și de președintele CAR Progresul CFR, Liviu Mazilu.

„Le mulțumim sponsorilor primului festival culinar de Ziua României de la Comănești și vă îndemn pe toți să urmăriți în continuare, în perioada care va urma, și alte manifestări pe care le vom organiza. Primul eveniment este duminica viitoare, la Centrul de Agrement, cu Filarmonica din Bacău, un spectacol gratuit. Pe 17 decembrie avem Festivalul de colinde tradițional, iar pe 30 decembrie Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou. În seara de 31 decembrie vom avea, în centrul orașului, și un foc de artificii, la cumpăna dintre ani, dar pe 6 ianuarie vom participa la slujba religioasă de binecuvântare a agheazmei mari, de Bobotează.”
Viorel Miron, primarul din Comănești

La festivalul culinar, atmosfera de sărbătoare a fost întreținută artistic de interpreți de muzică populară și ușoară din zona Comănești.

Seara, în parc au fost aprinse luminile în Bradul de Crăciun și a fost inaugurat iluminatul ornamental public de sărbători.


PUBLICITATE