O angajată din Bacău a „Loteriei Române” a fost depistată cu noul coronavirus. Salariata lucra la o agenție din zona străzii Bucovina. Din informațiile noastre, angajata se simțea rău, prezentând mai multe dintre simptomele infectării cu COVID – 19, motiv pentru care s-a prezentat la specialiștii din cadrul spitalului județean. În urma analizelor preliminarii, s-a stabilit că, într-adevăr, femeia este infectată cu periculosul virus. Am solicitat un punct de vedere și Companiei Naționale „Loteria Română”, datr fiind contextul extrem de sensibil al pandemiei de coronavirus.

„Vă comunicăm că, la Punctul de Lucru Județean Bacău, avem un caz confirmat, la începutul lunii iulie, de infectare cu COVID-19. Respectiva persoană se află sub îngrijire medicală, iar compania a luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare în astfel de situații, cazul fiind în atenția DSP Bacău. Precizăm că nu vă putem pune la dispoziție alte detalii, deoarece păstrăm confidențialitatea cu privire la situațiile care țin de viața privată a angajaților noștri și a familiilor acestora”, au răspuns reprezentanții companiei „Loteria Română”.

Nu se știe în ce condiții a fost infectată salariata „Loteriei Române”, dacă nefericitul eveniment s-a produs la locul de muncă sau virusul a fost luat în alte locuri, în timpul liber. Cert este că și colega femeii infectate a fost nevoită să fie testată, împreună cu familia acesteia, fiind ulterior plasați în carantină, la domiciliu.

În ciuda măsurilor stricte…

„Loteria Română” anunța, la momentul redeschiderii agențiilor de peste tot, că au fost luate măsuri de siguranță. Astfel, au fost montate panouri de plexiglas transparent, în scopul separării jucătorilor de angajații Loteriei. În plus, pe lângă faptul că toți angajații erau obligați să poarte măști de protecție facială, inclusiv mănuși de unică folosință și vizete transparente de protecție, în agenții, fuseseră aplicate benzi avertizoare de menținere a distanței de siguranță, precum și dezinfectat pentru mâini pus la dispoziția jucătorilor și dezinfectant pentru suprafețele de joc. Dezinfectarea agențiilor și a suprafețelor de contact se va face zilnic, conform unui orar care va fi afișat la loc vizibil, împreună cu celelalte reguli și recomandări privind accesul și comportamentul în agenții”, anunțau reprezentanții „Loteriei Române”.

În mod evident, jucătorii sunt obligați de lege să poarte mască de protecție, să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în agenții, respectând distanța de siguranță. Din păcate, ca peste tot în țară, am văzut mulți jucători care nu respectau aceste reguli, intrând în agențiile Loto fără măști sau purtându-le incorect, „la derută”, sub nas sau, mai grav, sub bărbie.PUBLICITATE