19 mai 2024
ActualitatePrimele rezultate: 22 note de 10 (zece) în Bacău, la Evaluarea Națională

Primele rezultate: 22 note de 10 (zece) în Bacău, la Evaluarea Națională

22 medii de 10 (zece) pe linie, 5.665 de candidați înscriși, 5.018 au primit și note, restul au absentat (fie la o probă, fie la ambele). 3.762 de teze au primit note peste 5 (cinci), adică un procent de 75% (la nivel național procentul este de 76,1%). Sunt primele rezultate pe județul Bacău la Evaluarea Națională 2020 (EN VIII). Detalii pe www.evaluare.edu.ro

Toate acestea sunt datele statistice ale Evaluării Naționale 2020 oferite de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, cu ajutorul aplicației evaluare.edu.ro. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iunie, după ce se vor soluționa eventualele contestații. Media generală obținută la Evaluarea Națională va conta în proporţie de 80% la admiterea în liceu, restul de 20% fiind media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Urmează înscrierea în învățământul liceal

După afișarea rezultatelor finale la EN VIII, începe procedura de înscriere a elevilor pentru admiterea în liceu, conform următorului calendar:



  • 2 – 6 iulie: completarea fişelor de înscriere în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință on-line etc.);
  • 3 – 7 iulie: verificarea fişelor de înscriere la liceu și corectarea eventualelor greşeli în baza de date computerizată;
  • 10 iulie: Repartizarea computerizată la liceu (etapa I);
  • 13 – 16 iulie: Depunerea dosarelor de înscriere la liceele în care candidaţii au fost repartizaţi.

La admiterea la liceu, în învățământul de stat, pot să participe elevii care termină acum gimnaziul, precum și candidații din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021. La sfârșitul lunii iulie, va urma și o a doua etapă de admitere, pe locurile rămase libere, a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare.

La încheierea cursurilor anului școlar 2019-2020 din cei 6.054 de elevi înscriși în clasa a VIII-a  26 sunt repetenți, 172 corigenți, 191 amânați anual, iar 5.665 elevi au fost înscriși la Evaluarea Națională. Elevii corigenți susțin examenele de corigență în perioada 1-17 iulie 2020, iar încheierea situației școlare a elevilor amânați pe semestrul al doilea, a celor declarați amânați pe semestrul I care nu și-au încheiat situația școlară sau a celor amânați anual se face înaintea sesiunii de corigențe, într-o perioadă stabilită de consiliul de administrație al unității de învățământ. Elevii amânați, care nu promovează la una sau două discipline/module de studiu în sesiunea de examene de încheiere a situației școlare a elevilor amânați, se pot prezenta la sesiunea de examene de corigențe. Elevii declarați promovați după sesiunea de corigențe sunt repartizați în învățământul liceal/profesional în a doua etapă de admitere”, ne-a declarat prof. Ida Vlad, inspector școlar general pe Bacău.

În planul de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 sunt propuse 140 de clase cu 3.920 de locuri pentru clasa a IX-a învățământ de zi și 75 de clase cu 2.108 locuri în învățământul profesional (inclusiv dual).

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri