Alte două filtre rutiere vor fi instalate la intrările în Onești din Bacău și Târgu Ocna

Primăria Municipiului Onești a luat primele măsuri pentru combaterea virusului Pestei Porcine Africane care a fost confirmat într-o crescătorie din Cartierul Slobozia. „S-au adoptat mai multe măsuri prevăzute în programul de măsuri aprobat și impus în zonele de restricție care se vor aplica

în perioada celor 45 de zile de carantină – ne-a informat Adrian Asavei, consilier la Cabinetul primarului. În acest sens, pe parcursul perioadei va fi suspendată activitatea în Oborul săptămânal din Onești și vor fi transmise informările necesare celor interesați. Totodată, pe lângă filtrul rutierdeja existent în zona Oituz, alte două filtre vor fi instalate la Târgu Ocna și pe DN 11, în zona depozitului de materiale de construcții de la Belci.Facem, însă, apel la cetățenii din Onești și din împrejurimi să respecte măsurile impuse de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), cu speranța că prin aplicarea acestora putem limita răspândirea virusului și la alte gospodării”.

Afișul difuzat în municipiul Onești

ZONA DE PROTECŢIE instituită de DSVSA vizează o parte a municipiului Onești, pe o rază de 3 km în jurul exploatației infectate, și cuprinde Cartierul Slobozia, cătunul Belci şi perimetrul cuprins între Calea Bacăului, Calea Mărășești monument DADA, gară, strada Avântului și cătunul Ciortea de sus din satul Brătila – comuna Helegiu.

Alte articole