Primele ghiduri ale solicitantului pentru Regio – Programul Operational Regional 2014 – 2020 vor fi publicate în luna mai – a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea. Vom avea câteva tipuri noi de investitii: centre de transfer tehnologic, eficienta energetica si în cladiri publice, în iluminat public si masuri pentru mobilitate urbana. O alta noutate sunt instrumentele financiare pentru mediul privat: 100 de milioane de euro pentru garantare, 150 – 200 de milioane de euro pentru subventionarea dobânzii” – a precizat Liviu Dragnea.

Regio 2014 – 2020 va cofinanta, de asemenea, Programul National de Cadastru si Carte Funciara al României. „Nu se va finanta în totalitate din Programul Operational Regional. Sunt alocate 300 de milioane de euro, iar diferenta va fi suportata din veniturile Agentiei Nationale de Cadastru. Este un program foarte necesar, care se va întinde pe 7 – 8 ani. Vom stabili si modul în care se prioritizeaza localitatile, vrem sa mergem pe principiul cadastrului general, adica atunci când se ia o unitate administrativ-teritoriala se face cadastru complet, nu pe categorii extravilan/intravilan” – a completat ministrul Liviu Dragnea.

Programul Operational Regional 2014 – 2020 are 11 axe prioritare si o alocare estimata de 8,2 miliarde de euro. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice gestioneaza Programul Regio în calitate de Autoritate de Management.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ