13 aprilie 2024
ActualitateVIDEO: Stavarache, Goian si Cenusa ramân in arest

VIDEO: Stavarache, Goian si Cenusa ramân in arest

Magistratii au decis ca cei trei inculpati sa ramâna in spatele gratiilor, urmatoarea verificare a starii de arest urmând sa se faca, cel mai probabil, la finele lunii septembrie, insa nu trebuie sa se depaseasca termenul de 30 de zile.

Intre timp, acestia vor cere eliberarea la instanta superioara de la Bucuresti, pentru ca au facut contestatie. Tot acolo Stavarache mai are o contestatie miercuri, 27 august.

Luni, la Curtea de Apel Bacau s-a judecat verificarea starii de arest preventiv pentru Romeo Stavarache, primarul de Bacau suspendat din functie dupa incatusare, si pentru oamenii de afaceri Liviu Goian si Liviu Cenusa.Dupa o sedinta care a durat un ceas si jumatate si inca o ora pentru deliberare, judecatorul a decis sa mentina starea de arest si sa respinga cererile de eliberare formulate de cei trei. „Solutia de astazi (n.r. – luni) este ca mentine masura arestarii cu drept de contestatie. Am formulat deja contestatie si se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Separat de aceasta, miercuri, 27 august, la Inalta Curte va fi contestatia la hotarârea din 13 august, a Curtii de Apel Bacau, care a fost, de asemenea, negativa la cererea noastra de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blânda”, a declarat avocat Antonio Obancia, aparatorul lui Romeo Stavarache. Si de aceasta data avocatii au incercat sa convinga instanta de judecata sa-l elibereze pe primar din arestul preventiv pe motiv ca starea lui de sanatate s-a deteriorat in spatele gratiilor.

„A fost unul din motivele dezvoltate si dovedite cu acte medicale in cea mai recenta perioada a arestului. Este vorba despre o afectiune cardiaca”, a mai spus avocatul Obancia. Asadar, spre deosebire de ceilalti doi inculpati arestati, Romeo Stavarache mai poate spera la eliberare la termenul de miercuri de la Inalta Curte de Casatie si Justitie de la Bucuresti. El a cerut sa fie lasat sub control judiciar sau chiar in arest la domiciliu.

Cinci inculpati in dosar

Reamintim ca, Stavarache este acuzat de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Bacau de cinci infractiuni de luare de mita si a fost arestat preventiv la data de 1 iulie, alaturi de Liviu Goian si Liviu Cenusa, acuzati de complicitate la luare de mita, iar intre timp au si fost trimisi in judecata. In acelasi dosar, in stare de libertate vor fi judecati Constantin Apostol, directorul Agentiei ADR Nord-Est, si afaceristul Costel Casuneanu, primul acuzat de complicitate la luare de mita, iar al doilea pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor, Casuneanu ar fi sponsorizat o asociatie sportiva controlata de Primaria Bacau cu suma de 100.000 de lei, pentru ca, in schimb, sa primeasca un certificat de urbanism de care avea mare nevoie intr-un proiect. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii anticoruptie, in perioada 2008 – 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, ar fi pretins si primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.

Ei au dispus si sechestru pe mai multe bunuri imobile din municipiul Bacau care-i apartin primarului. Vorbim de un teren compus din trei loturi si patru corpuri de cladire, suma de recuperat fiind de aproape 2,4 milioane de lei.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri