Procurorii de la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bacau i-au trimis in judecata pe primarul comunei Magura, Constantin Traistaru (foto), acuzat de sase infractiuni de conflict de interese, si pe viceprimarul Iordache Costras, pentru infractiunea de complicitate la conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului intocmit la finalizarea cercetarilor „la data de 15.01.2013, inculpatul Traistaru Constantin a semnat contractul individual de munca prin care fiul sau a fost angajat în functia de consilier juridic debutant în cadrul Consiliului Local Magura, judetul Bacau, iar ulterior, în perioada 11.04.2013 – 6.02.2014, a emis 5 dispozitii prin care a dispus numirea acestuia în calitate de secretar al unor comisii de negociere, activitatile desfasurate în baza acestor decizii fiind remunerate cu încalcarea dispozitiilor legale în vigoare”.

Viceprimarul Costras este acuzat de procurori ca l-ar fi sprijinit pe primar si, in decembrie 2012, ar fi initiat un proiect de hotarâre pentru modificarea organigramei si statului de functii, prin transformarea postului de consilier juridic gr. II în consilier juridic debutant. Astfel s-ar fi urmarit crearea aparentei de legalitate pentru a se permite angajarea fiului primarului. Dosarul se va judeca la Judecatoria Bacau.

PUBLICITATE

“Nu s-a savârsit nicio frauda”

Constantin Traistaru, primarul comunei Magura, afirma ca nu este vinovat: “Ei nu au tinut cont de probe. Data fiind perioada, cred ca dosarul a fost tratat politic, asta e situatia in România!” Edilul arata ca nu a facut decât sa respecte hotarârea Consiliului Local Magura.

“Secretarul a spus ca sunt ordonator de credite si ca trebuie sa semnez. A fost un examen organizat de Prefectura Bacau si oricine avea dreptul sa participe”, adauga Constantin Traistaru. El mai precizeaza ca nu s-a savârsit nicio frauda, nu s-a produs niciun prejudiciu: “E saptamâna mare si va spun ca nu am facut nicio interventie. De altfel, toti martorii au declarat ca nu s-a purtat niciun fel de discutie pe tema angajarii.”

Primarul e convins ca instanta ii va face dreptate: “Eu cred ca judecatorul va analiza si va interpreta mai profund faptele.” Viceprimarul Iordache Costras a declarat ca nu a primit nicio instiintare de la Parchet, dar a precizat ca are incredere in justitie: “Vom merge in instanta si cu siguranta se va dovedi ca nu sunt vinovat deoarece nu am nicio implicare in acest caz.”

Geta Panaite, Silvia Patrascanu

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Ca la noi , nepotisme peste tot , edilii se ajuta intre ei sa ocupe functii cat mai inalte , dar cand vine vorba de comunitate , nu raman decat promisiunile electorale . Domnul primar a promis de 4 ani ca va asfalta drumul din Magura , Intre Vii , o portiuniune de circa 1 km unde zilnic peste 500 de locuitori ai comunei isi distrug masinile si multi altii sunt expusi prafului care se ridica in urma traficului . Aceasta si multe alte promisiuni facute alegatorilot au ramas nesolutionate .

  2. Asculati la mine,oricine vine primar in com. Magura il doare in cot de drumul dintre vii si stiti de ce? Sunt prea batrani si nesimtiti toti candidatii sai ,sa-i duca capul sa acceseze niste fonduri eutopene ceva? pentru un amarat de km de asfalt,chestiune neserioasa, copchilu’ meu chestiune serioasa .Pe de alta parte locuitorii com. Magura isi merita soarta,cand iese partidul de guvernare X ,ei aleg primar din partidul Y si invers ca sa fie o scuza a primarilor ( nu sunt bani ).Ca o precizare,vedeti drumul si prin sat ,asfaltat de vre-o doua ori ,drumul care duce la primarie ,fraierii de sus dintre vii n-au decat sa admire,cum au receptionat lucrarea cu gurile de canal mai inalte decat nivelul asfaltului?Vedeti primaria Margineni, asfalt , stalp cu iluminat modern cu celule voltaice chiar daca au si ei un primar penal dar au facut ceva, la Magura nix,copchii nostri sa fie bine….Hai sa traiti bine…intre viii….

    • Dar casa care o are primarul hot de acolo, de ce a trecuto pe numele baiatului celalalt cand era in constructie la toti le spunea ca are baiatul lui bani ca a fost plecat afara dar el fura de spargea… si el la primarie, si feciorsu Motor din farmacie… ca este un drogat si sifon…

  3. Pai baronul asta e singular………..peste tot in primariciile astea transformate in veritabile SRL-uri baronii au angajat ce au vrut muschii lor. De la neveste……………….la amante.

LĂSAȚI UN MESAJ