Asociația Comunelor din România (AcoR) i-a decernat primarului comunei Săucești, Valentin Manea, Titlul de merit „Nicolae Sabău” – Chintesența frumuseții cântecului popular pentru promovarea și păstrarea valorilor și civilizației tradiționale specifice satului românesc în anul 2017.

Distincția este legată în special de sprijinirea Ansamblului „Mugurașii” și organizarea Festivalului Național „Muguraș Săuceștean”, care ajunge la ediția a VI-a în acest an. El și alți 17 primari din județ au primit și „Diploma de excelență” pentru atragerea de fonduri europene prin PNDL și PNDR.

Evenimentul a avut loc la București, în cadrul celei de-a XXI-a sesiuni a Adunării Generale a ACoR, care s-a desfășurat sub auspiciile Familiei Regale a României și a avut un caracter aniversar, celebrând 100 de ani de la Marea Unire.

Au fost prezenți premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Paul Stănescu, miniștrii Grațiela Gavrilescu, Eugen Teodorovici, Bogdan Cojocaru și directorul Agenției Naționale de Cadastru, Radu Ștefănescu.

„Primarii au ridicat probleme cu privire la Codul Administrativ, cofinanțarea proiectelor, achizițiile publice și aplicarea legislației fiscale.

Toți sunt îngrijorați deoarece reducerea impozitului de la 16 la 10 la sută va duce, implicit, la scăderea cotelor defalcate din veniturile statului, care sunt alocate pentru echilibrarea bugetelor locale. Am primit promisiunea că se vor lua măsuri compensatorii astfel încât bugetul din 2018 să nu fie mai mic decât cel din 2017”, a declarat Valentin Manea, care este președintele organizației județene ACoR Bacău.

O altă promisiune a vizat modificarea legislației privind achizițiile publice, scopul fiind limitarea contestațiilor nemotivate pentru ca investițiile să nu mai fie blocate câte 2-3 ani.

Alte articole