Primarul comunei Odobesti, Ionel Galatanu, s-a predat, miercuri dupa-amiaza, la Politie pentru a fi incarcerat. Edilul a fost condamnat miercuri, 12 noiembrie, de Curtea de Apel Bacau, la 1 an si 6 luni de inchisoare cu executare pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma continuata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Totodata, magistratii au decis sa-i aplice si interzicerea unor drepturi pentru o perioada de 5 ani, cu titlu de pedeapsa complementara. Galatanu s-a prezentat singur la Politie, in trening si cu buletinul in mâna, pentru a fi dus in Arest. Inainte de a se preda, a stat de vorba cu o echipa a ziarului Desteptarea.

„Ma consider nevinovat. Pentru o semnatura sa ma duc sa fac puscarie 1 an si 6 luni, nu stiu daca este corect. Consider ca am fost facut de PSD, ca sa nu pot sa mai candidez, pentru ca n-au putut sa ma scoata pe cale naturala. In acest dosar am fost scos de doua ori de sub urmarirea penala, am primit neinceperea urmaririi, toata comisia de examen a fost scoasa si singurul care a ramas, in final, sunt eu”, a declarat Ionel Galatanu. Acesta a mai spus ca va face plângere la CEDO pentru a-si demonstra nevinovatia, dar va intra si in greva foamei.

“Ma duc viu si o sa ies mort!”

Primarul a fost condamnat intr-un dosar in care s-au facut cercetari dupa ce un fost salariat al primariei a depus plângere ca nu a fost primit la un concurs de angajare. La acest concurs, primarul a fost presedinte de comisie.

Sentinta de la Curtea de Apel Bacau este definitiva. La prima instanta, respectiv Judecatoria Bacau, acesta fusese condamnat la 2 ani si 3 luni, tot cu executare.

De-a lungul timpului, Ionel Galatanu a fost implicat in mai multe scandaluri. El a fost acuzat de doi angajati ai primariei ca i-a lovit si s-a deschis dosar si in acest sens. El este la al treilea mandat de primar si recent a trecut de la PDL la PLR. Inainte de a fi ales sa conduca comuna Odobesti, Galatanu a fost vreme de sase ani angajat la Politiei Române. A renuntat la uniforma si a candidat la primarie.

Acum, atributiile sale vor fi preluate, asa cum prevede legea, de catre viceprimar.

„Cum ma vedeti, asa ma duc in puscarie, dar nu mai manânc. Intru in greva foamei din acest moment. Ma duc viu si o sa ies mort. Nu ma asteptam sa primesc o asa pedeapsa. Eu doar am semnat o hârtie.”
Ionel Galatanu, primarul comunei Odobesti

“In baza art. 396 al.1,2 N.C.p.p., condamna pe inculpatul Galatanu Ionel, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuata, prevazuta de art.246 C.p., cu aplicarea art. 41 al.2 C.p. si art.5 N.C.P., la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare. (…) Pedeapsa de executat: 1 an si 6 luni închisoare si interzicerea exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 lit.a teza a-II-a, b si c C. penal (de la 1969), pe o durata de 5 ani, cu titlu de pedeapsa complementara. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate. (…) Definitiva. Pronuntata în sedinta publica azi, 12.11.2014”
– extras din sentinta Curtii de Apel Bacau.

Alte articole