Primarul Bacăului consideră că există suficiente elemente care să ducă la ideea că a doua avarie la conducta de apă, produsă azi-dimineață, după ce a fost reparată țeava, ar fi rezultatul unei acțiuni deliberate.

“Există suspiciuni rezonabile că după reparațiile executate la conductă, la începutul acestei săptămâni, umplerea cu apă s-a făcut la presiune prea ridicată, astfel încât conducta să cedeze din nou, iar starea de disconfort a băcăuanilor să fie prelungită prin apariția unei noi avarii care să ne priveze de apă”, a declarat Cosmin Necula.

“Dacă „tehnicienii” diletanți de la CRAB nu știu să umple cu apă o conductă, e cazul să plece acasă!”, a scris el pe contul său de Facebook.

“Înțeleg și împărtășesc frustrarea băcăuanilor, dar injuriile nu rezolvă sub nicio formă problema spinoasă cu care se confruntă orașul nostru. La fel și postările „experților” în sisteme de alimentare cu apă, care-și imaginează pe Facebook „soluții” care de care mai rupte de realitate. E ușor de arătat cu degetul și de lansat acuze, dar un țap ispășitor nu este și o soluție pentru problema cu care ne confruntăm ca oraș. Sunt convins că băcăuanii de bună-credință înțeleg acest lucru.

Avariile nu au culoare politică și oricine ar fi fost primar al Bacăului s-ar fi confruntat cu același tip de provocări și probleme, pentru care soluțiile nu se pot găsi pocnind din degete, mai ales atunci când vreme de peste 10 ani niciun factor decizional nu a gândit un plan de soluționare concretă a acestora”, a mai comentat Necula.

Alte articole