Pentru că ar fi fost implicat într-un accident rutier cu mașina instituției și, mai mult, ar fi fost băut la volan, șefului Poliției locale Bacău (foto) i s-a cerut de către primarul orașului, să demisioneze.

Un Duster al Poliției locale a municipiului Bacău a fost implicată, sâmbătă, într-un accident rutier, la ieșirea din oraș spre Mărgineni.

Mașina ar fi încercat să evite un pieton și a ieșit de pe drum, suferind avarii. Se relatează că la volanul autoturismului ar fi fost chiar șeful Poliției locale, Constantin Florin Ene, care ar fi fost testat cu etilotestul iar rezultatul a fost pozitiv.

Deocamdată, șeful poliției neagă această variantă, afirmând că nu a fost el cel care a provocat accidentul. Poliția rutieră a confirmat, însă, că un accident produs de un șofer de 50 de ani s-a produs sâmbătă, la ieșirea din Bacău spre Mărgineni și că etilotestul a indicat o concentrație de 1,03 mg/litru alcool în aerul expirat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, Cătălina Creţu, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 16.00, pe Calea Moineşti din municipiul Bacău. Bărbatul de 50 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă.

Șoferul s-a ales cu dosar penal, însă Poliția nu a confirmat dacă este vorba chiar de șeful Poliției locale a municipiului Bacău.

“Au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, a afirmat Creţu.

Vestea a ajuns și la primarul Cosmin Necula care a declarat că îi cere să demisioneze.

“În contextul evenimentului rutier regretabil petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 12 ianuarie 2019, solicit demisia dlui. Florin Ene din funcția de director al Poliției Locale a Municipiului Bacău.Comanda instituției va fi asigurată, de adjunctul dl. Lucian Iftene”, a declarat Cosmin Necula.

Anunțuri publicitare

Alte articole