Primăria orașului Slănic Moldova a preluat de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), licența de dare în administrare de explorare la toate apele din stațiune, cele 11 izvoare mai puțin Izvorul numărul 3 de care se ocupă Institutul de Balneologie. Prima etapă în administrarea izvoarelor este explorarea, după care urmează exploatarea.

„Scopul nostru – ne-a declarat, în exclusivitate, primarul Gheorghe Baciu – este ca explorarea și exploatarea să pornească foarte repede.

Pe baza acestei autorizări, vom putea constrânge, conform legii, proprietarul izvoarelor, care este societatea Flora din Slănic Moldova, aflată în insolvență, să dea foarte repede accesul la izvoare”.

Gheorghe Baciu a precizat că primăria va face foarte repede demersurile către societatea Flora, pentru acces la izvoare, pentru ca apoi să se înceapă analiza fizico-chimică a apelor și alte lucrări necesare.

„Se va lucra – a mai spus primarul – cu specialiști în domeniu. Primăria va gestiona această resursă naturală, lucru foarte important pentru comunitatea noastră. Suntem foarte interesați să gestionăm aceste resurse”.

2 COMENTARII

 1. Soția mea ( Dumnezeu sa o odihnească în tihnă), pe când era director la Perla Moldovei, s-a judecat vreo doi ani, deoarece vestita Curte de Conturi, prin reprezentanții săi, abuzivi, i-au pus în cârcă suma colosală de 90 milioane de lei pentru că, în calitatea pe care o deținea era, chipurile, obligată să taxeze ( dracul ştie cum)oamenii care beau apă de la vestitele Izvoare care fac şi astăzi obiectul unor interminabile discuții, deşi se ştie că nu poate nimeni pune monopol pe apa care vine din munte, asta se întâmpla in urmă cu cca 20 de ani.
  De când au fost descoperite şi până în ziua de astăzi apa acelor Izvoare a fost la îndemâna localnicilor şi turiștilor, ultimii plătind aşa zisa taxa de stațiune.
  Bineințeles că a câştigat procesul dar supărarea ei a putut fi reparată vreodată???
  Niciodată!
  Vai de capul nostru, când samsarîi, din orice domeniu, nu mai ştiu cum să scoată bani nemunciți.
  Rămâi cu gura căscată când vezi asemenea inepții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here