Municipalitatea a atribuit recent un contract de patru ani unei societati de paza din Slatina care va angaja agenti de paza pentru protectia unor obiective din municipiul Bacau.

Din anul 2013 incoace, cu reducerea personalului Politiei Locale Bacau, unele obiective importante, cum ar fi Caminul de Batrâni, Piata Centrala, parcurile din oras – cele din nord, sud, Bazarul Milcov, Directia de Asistenta Sociala, Bazinul de Inot, Administrarea Pietelor, Patrimoniu si alte directii din primarie, Directia de Evidenta Persoanei, Taxe Locale, Cimitirul Sarata, Oborul Serbanesti sunt pazite de firme private, contractate de municipalitate, si nu de politistii locali. Contractul precedent cu societatea Gardienii SRL din Râmnicu Vâlcea a expirat, iar in aceasta toamna Primaria Bacau a organizat o noua licitatie.

Valoarea estimata a contractului cadru de patru ani a fost de 13,5 milioane de lei si s-a adjudecat intr-un final cu 12,1 milioane de lei fara TVA, concurenta fiind mare si existând chiar si contestatii.

„Câstigatorul licitatiei este societatea SC Ciclops Security Slatina. Acordul cadru este valabil patru ani. Obiectul contractului este paza a 34 de obiective si a doua obiective pentru transport valori”, a declarat Cristina Buzdugan, director executiv la Directia Tehnica din Primaria Bacau.
Conform caietului de sarcini, pe parcursul derularii contractului se poate modifica numarul si locatia obiectivelor pazite, cu incadrarea in valoarea contractata.

Ciclops Security Slatina a fost infiintata in 2003 si are ca obiect de activitate servicii de protectie si garda, servicii privind sistemele de securizare, inginerie si consultanta tehnica legate de acestea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

 1. Cum rămâne cu faptul ca pe vremea lui stavarache câștigau doar firme din alte județe, gen Suceava!? Asta a fost mesajul principal de campanie pe care necula la tot trecut la capitolul SCHIMB! Numai vrăji pentru prosti.Am mâncat cu toții momeala psd! Asta sigur e o firma de prin psd slatina,așa procedează dl primar,care se face ca nu știe nimic.câștigătorul o sa sucontracreze la preturi de nimic firmelor din bacau care acum au rămas cu șomeri doar sa poată sa le plătească salariile oamenilor ce făceau paza pana acum,iar slatina rămâne cu GROSul fără sa facă nimic.Păcat, mare păcat!

 2. Mai baieti, deci voi ati fi vrut ca primarul sa manareasca o licitatie doar ca sa castige cineva din Bacau. Ideea cu ramasul banilor in oras nu e de aruncat, insa spuneti-mi care patron care se trezeste cu milionul de parai ii investeste in judet si nu se duce sa-i cheltuiasca prin strainatate?

  Pe de alta parte, o parte din bani vor ramane aici, pentru ca nu vad cum o sa vina firma de la Slatina cu sute de agenti de paza pe care sa-i cazeze si sa-i hraneasca pe banii ei aici; vor trebui sa angajeze forta de munca din localitate.

 3. Vedeti ce imbecilitate?! Dai bani la o firma privata cand s-ar putea aloca bani la Politia locala pentru suplimetarea efectivelor de politisti locali. Cum de bani pentru paza privata sunt si pentru paza tocmai pentru Politia Locala, institutie subordonata cetatenilor Bacaului nu sunt?!! Eu nu sunt de acord sa se plateasca din banii mei o firma privata de paza. Vreau Politie Locala competenta cu atributiuni clare impotriva celoc care incalca legile !!!

 4. Dar parca erau 150 de angajati la politia locala, acolo sunt toti directori si secretare? Nu era mai usor sa profesionalizati si responsabilizati politia locala? Angajati personal tanar, platitii decent, nu toti mosnegii si fostii controlori de bilete care sunt acum la politia locala de curg basinile dupa ei. E mai usor sa dai banii unei firme din alt judet decat sa iti modernizezi institutiile, din banii aia mai poti angaja oameni, instrui, si ai si o institutie capabila sa asigure paza si ordinea in oras. Dar cei din primarie nu gandesc mai departe de scaunul in care trag mata de coada ateptand sa termine cat mai repede programul. Mai mare rusine primariei!

 5. Cum ramane cu promisiunea ca va da de munca numai firmelor din Bacau? Caietul de sarcini este intentionat “facut” Ca sa infiinteze punct de lucru in Bacau aceea firma va avea costuri suplimentare . Unde e rentabilitatea . Imbecilismul si prostia se platesc dar in cazul acesta cu bani de la buget adica de la noi contribuabilii . Inca o data cit de usor se promite si se minte in campanie . RUSINE .

 6. Credeti ca modificarea numarului locatiilor cu pastrarea valorii contractului va insemna cresterea numarului de locatii???
  nu cred pentru ca astfel ar scadea ceea ce s-ar scurge catre alte buzunare.
  Mai degraba acel numar va scadea si vor pastra valoarea.Diferenta unde va merge?Ghici !

 7. Eu, totusi nu inteleg,concediem oameni din Bacau si angajam din alte judete. Chiar daca legea prevede sa castige o firma din America, totusi primarul este ales de bacaoani. Tot sa fi primar pe banii altora.

 8. Oglinda oglinjoara oare cine e in spatele ciclopilor?
  Oare cat va dura pana cand DNA va dibui beneficiarii-dupa cum l-a dibuit si pe Relutu pe care l-a trimis la spovedanua de apoi? Se aude ca Relutu i-a cam vamuit pe cei din ultim lot de gardieni locali…Oare e doar un zvon- ca si acela ca sefii gardienilor alimentau masinile personale cu combustibilul institutuei???
  Hmm …de verificat

LĂSAȚI UN MESAJ