Familiile si persoanele singure cu venituri foarte modeste, precum si cele cu un anumit grad de handicap, din municipiul Bacau, se vor bucura cât de curând de ajutoare alimentare destul de consistente.

Distribuirea acestora catre persoanele si familiile indreptatite va incepe joi, 30 iunie, si se va derula de catre Primaria municipiului Bacau, prin Directia de Asistenta Sociala (DAS), pe o perioada de o luna si jumatate. Pentru a se evita aglomeratia, distribuirea produselor alimentare se va face prin trei centre care vor acoperi toate zonele orasului si categoriile de populatie beneficiare.

Astfel, persoanele cu handicap de gradul I si II, adulti si copii, neinstitutionalizate, se vor prezenta la centrul de distributie de pe str. 9 Mai, nr.96, care se afla in spatele Scolii “Constantin Platon” (fosta nr.2).

PUBLICITATE

Pensionarii cu pensii de pâna la 450 lei vor lua alimentele de la centrul deschis in apropierea Bisericii Catolice “Sfântul Nicolae” (zona centrala). Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat (ajutor social), cele care primesc alocatie de sustinere familiala, precum si pentru someri, repartizarea produselor se va face la centrul din spatele DAS, str. Stefan cel Mare, nr. 17 A. Distribuirea, la toate cele trei centre, se va desfasura zilnic, de luni pâna joi, intre orele 8.00-16.00, iar vinerea, de la 8.00 la 14.00.

Alimentele vor fi ridicate de catre beneficiari sau reprezentantii legali ai acestora, pe baza cartii de identitate si a documentelor care sa ateste incadrarea in una din categoriile de populatie amintite. Este vorba despre certificatul de incadrare in grad de handicap, cuponul de pensie, carnetul de somer etc., dupa caz.

Beneficiarii vor primi câte doua cutii cu alimente. Fiecare cutie cântareste 8,8 kg si contine: 1 kg faina, 2 kg malai, 1 punga de paste fainoase (400 g), 2 l ulei, 1 kg zahar, 1 conserva de carne de vita (300 g), 1 pate de ficat de porc (200 g), 1 kg orez, 1 cutie de pasta de tomate (400 g) si 1 punga de fasole boabe (500 g). Asadar, in total, alimentele vor cântari peste 17 kg, astfel ca beneficiarii vor trebui sa vina pregatiti sa le poata transporta. Ei vor avea la dispozitie o luna si jumatate pentru a-si lua produsele alocate.

Altfel spus, vor trebui sa se prezinte la centrul arondat pâna in data de 11 august, inclusiv. Cantitatea de produse ramasa dupa aceasta data va fi redistribuita altor primarii, daca ele nu au avut suficiente. In caz ca nu au nevoie, alimentele ramase la Primaria Bacau vor fi impartite in mod egal celor care au fost in prima transa. De retinut si ca produsele nu sunt destinate comercializarii, ci consumului de catre cei indreptatiti. Sa mai notam ca ajutoarele acestea alimentare sunt din Programul POAD 2015-2016.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ