Confruntat cu avaria majora de saptamâna trecuta, când 6000 de apartamente nu au avut apa calda si nici caldura, primarul Cosmin Necula a organizat astazi o conferinta de presa in care a informat opinia publica despre dezastrul pe care l-a gasit la Thermoenergy.

Retelele principale sunt „praf”, intr-un cuvânt, motivat de faptul ca cele mai vechi sunt din 1975 si cele mai noi din 1997, asta in timp ce proiectul european vizeaza schimbarea retelelor secundare, iar avariile se produc pe cele principale, lungi de 37 kilometri.

„Nimeni din conducerea Thermoenergy si nici decidentii politici nu s-au gândit la schimbarea retelelor primare, s-au alocat 0 fonduri pentru preventie si mentenanta, iar pentru interventii mai au nevoie de dotari de 100.000 de euro. Suntem in faza in care trebuie sa reconstruim orasul cu lucruri elementare, rezerva de apa, sistem de termoficare, utilitati publice”, a declarat primarul Cosmin Necula.

PUBLICITATE

Acesta a anuntat si ca intreaga conducere a Thermoenergy si consiliul de administratie se vor schimba in perioada urmatoare, in conformitate cu Ordonanta 109, privind guvernarea corporativa a intreprinderilor publice.

O radiografie a sistemului de termoficare la acest moment si solutiile pe termen lung, in cotidianul Desteptarea de mâine.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Pot fi repuse in functie, fostele centrale termice de cartier, care mai exusta inca, dar au primit alte locatii. Dotarea lor cu aparatura moderna, nu costa mult, dar produc energie calorica, destul de ieftina.

  2. Mda. In urma cu vreo doi ani, in cartierul ANL Bucegi au fost efectuate lucrari majore de BRANSARE a blocurilor la reteaua de termoficare. Asta, in ciuda faptului ca fiecare bloc de dupa 2005 este dotat cu centrala proprie. Dincolo de faptul ca lucrarile au fost facite de mantuiala, lucru vizibil cu ochiul liber, iata deci ca un sistem care functiona (si care a costat bani grei) a fost inlocuit cu unul care NU functioneaza. Asadar, despre ce vorbim aici ? Fosta administratie a furat din toate pozitiile, iar lucrurile se pot repara doar prin desfiintarea totala a retelei de termoficare publica. Care nu are centrala, sa isi cumpere. Sau boiler. Iar cei care nu au bani, sa isi aminteasca de vremea cand in loc sa se duca la scoala, chiuleau si se distrau in bodegi.

  3. ASTA ESTE PRIMARUL DE CARE BACAUL AVEA NEVOIE!
    ACTUALA CONDUCERE DE LA THERMOENERY TREBUIE SA DISPARA!
    SI-AU BATUT JOC DE UN ORAS INTREG PE TOT PARCURSUL MANDATULUI!!!

  4. Singura soluție să fie ajutați cetățenii Bacăului să își monteze centrale de apartament individuale că sunt mult mai rentabile față de termoficarea centralizată. Indiferent ce fel de centrală termică pe gaz sau centrală termică cu energie electrică și sunt mult mai accesibile locatarilor ca preț la consumul de gaz și energie electrică. Aceste centrale individuale nu sunt poluante aproape de loc, cum este în Germania dar cetățenii au un confort optim în toată perioada cât frigul depășește sub 10 grade. etc. Ai apă caldă 24 de ore din 24, căldură la fel. Și mai propun ca locatarii să își facă branșamente individuale la apa potabilă pentru că sunt soluții de a se branșa individual cum avem și noi . La gaze+apă potabilă+căldură+apă caldă menajeră etc. Curățenia pe scară este făcută de noi locatarii și lumina electrică de pe scară este trecută pe o persoană fizică și toți locatarii plătește acestei persoane. O mențiune la consumul de GAZ metan prin ardere se transformă 98% în apă și 2% carbon. Altfel dacă gazul metan ar fi atât de poluant nu sar folosi la aragaze. După cum susțin unii politicieni că gazul metan este poluant. Asociațiile de proprietari își va avea alt rol pe viitor , nu cum sunt acum fac servicii de încasare și plăți furnizorilor de servicii și de utilități gratuit pentru că plătesc locatarii de la blocuri toate salariile celor de la asociație. ( La Thermoenergy Group. S.A, la E-ON, la CRAB etc ) Ar trebui pentru aceste servicii de încasare să plătească salariații asociațiilor, furnizorii de servicii și de utilități asociațiilor de locatari.

LĂSAȚI UN MESAJ