Proiectul de reabilitare termica este intârziat chiar din cauza angajatilor Primariei / foto: Nelu Bisca

Primaria Bacau a refuzat sa autorizeze lucrarile din doua proiecte pe care le initiase si le avea in plan.

Altfel spus, Primaria a avut niste idei, dar nu a fost de acord cu ele. Acest lucru, greu de crezut si demn de un scenariu de comedie, s-a petrecut in ultimul an, in cazul proiectului de modernizare a Insulei de Agrement si a proiectului de reabilitare a retelelor termice, cel mai amplu proiect de acest gen din tara.

In proiectul Insulei, de exemplu, acesta a ajuns foarte aproape de scadenta cheltuirii banilor europeni alocati, iar depasirea termenului ar insemna pierderea lor si inlocuirea cu fonduri din bugetul local. Din cele 22 de autorizatii necesare pentru ca proiectele sa fi inceput inca de acum aproape un an, au fost emise initial doar opt, fiindca restul de 14 fusesera refuzate de angajati ai Primariei. Motivul refuzului de autorizare este insa neclar: reprezentanti ai Primariei s-au declarat in afara problemei sau au refuzat sa discute despre subiect.

PUBLICITATE

Lucrurile s-au rezolvat insa in saptamânile din urma, avizele au fost obtinute, iar proiectele Primariei, avizate de propriii sai reprezentanti, au fost puse din nou in lucru. Astfel, pe Insula de Agrement se lucreaza de zor, se ridica deja viitoarele constructii si totul este in grafic.

Mai complicata pare situatia cu proiectul de inlocuire a retelelor termice secundare, de asemenea intârziat cu sapte luni fata de proiect, sau de realizarea grupului de cogenerare de la Thermoenergy. In aceste cazuri, din cele peste 85 de milioane de lei alocate, s-au cheltuit doar 30 de milioane, iar lucrarile trebuie accelerate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ