Absolventii de clasa a XII-a au trecut ieri prin primele emotii ale examenului maturitatii. A inceput Bacalaureatul, cu prima proba orala, cea la limba si literatura româna.

Elevii au intrat in salile de examen, supravegheate video, si au extras un bilet cu un text literar sau nonliterar cu un grad de complexitate care sa le permita sa-l trateze in cel mult 15 minute. Proba a inceput la ora 9.00, iar candidatii au fost programati pe ore.

La Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau, s-au inscris pentru sustinerea bacalaureatului 250 de elevi, la care se adauga si alti 20 de candidati de la Liceul „Grigore Tabacaru”. Asadar, vor fi trei zile pline de examen, numai pentru prima proba orala. Desi s-au pregatit intens, elevii de la „Alecsandri” tot au avut emotii pentru examen.

„A fost bine. Eu zic ca m-am descurcat, chiar daca nu am picat tocmai pe subiect”, ne-a spus Vlad Iacobet, elev la „Alecsandri”, la iesirea de la proba orala. Li se interzice candidatilor sa intre in sala cu telefoane mobile, manuale, dictionare, notite ori alte insemnari care sa-i ajute la rezolvarea subiectelor.

Cei care ignora aceste restrictii risca sa fie eliminati din examen, indiferent daca sunt sau nu folosite pentru frauda. In urma acestor probe orale, ei primesc certificate de competenta de nivel mediu, avansat si experimentat, asa ca nimeni nu pica. Evaluarea competentelor la limba româna se incheie in data de 12 iunie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ