3 octombrie 2023

Prezență sub așteptări la bursa generală a locurilor de muncă

HomeActualitatePrezență sub așteptări la bursa generală a locurilor de muncă

”Este de lucru pentru oricine, numai să vrea să muncească”

Prezență sub așteptări la bursa generală a locurilor de muncă

După doi ani de întrerupere, bursa generală a locurilor de muncă, eveniment care s-a desfășurat vineri, 20 mai, la Muzeul de Istorie ”Iulian Antonescu”, nu s-a bucurat, din păcate, de un interes deosebit din partea șomerilor. În cele 4 ore cât a durat, la acest eveniment, organizat de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin fața angajatorilor care și-au prezentat oferta s-au perindat mult mai puține persoane decât numărul posturilor vacante.

La un moment dat (în jurul orei 10.00) erau chiar mai puțini șomeri față de numărul celor care îi reprezentau pe agenții economici doritori să găsească forță de muncă. Și aceeași situație a fost aproape pe tot parcursul evenimentului, printre persoanele interesate aflându-se, surprinzător, multe trecute de a doua tinerețe. Vizavi de această situație, Șerban Bunaventura, de 54 de ani, venit să vadă oferta, ne-a mărturisit:

”M-aș bucura să vină mai mulți tineri la o asemenea bursă, pentru că astfel au ocazia să-și găsească un loc de muncă. Eu sunt sculptor, dar am calificare și de strungar, și de frezor… Mi-am găsit la o Turnătorie. Plec cu o impresie bună de la bursă. Este de lucru pentru oricine, numai să vrea să muncească!”. Mulțumit a plecat de la bursă și Liviu B., cu vârsta în jur de 30 ani, cu un ușor handicap.Tânărul ne-a mărturisit că a lucrat și în străinătate, în domeniul hotelier (recepționer asistent), dar acum ar vrea să se angajeze în sectorul IT, având calificarea necesară. Ar accepta, însă, și un alt serviciu, pe care, de altfel, l-a și accesat. Față de oferta de muncă existentă, el s-a arătat optimist că are unde se angaja. Nu la fel de încrezătoare erau, însă, și câteva tinere care fac un curs de calificare în meseria de ospătar, deși săptămânal în paleta locurilor de muncă vacante se găsesc posibilități de angajare și în această meserie. Dezamăgiri mai mari au fost, însă, așa cum era de așteptat, din partea angajatorilor.

”Suntem pentru prima dată la un asemenea eveniment, dar puține persoane sunt interesate de oferta de muncă. Am găsit două, una de peste 50 ani, cu studii postuniversitare, și alta, un tânăr cu un handicap ușor, tot cu o calificare superioară.

Noi îi formăm pe cei pe care îi angajaăm, dar după aceea, din păcate, pleacă”, ne-a declarat Costel Brumă, administrator al unei firme de comerț și service pentru utilaje folosite în agricultură și exploatarea pădurilor. Alți peste 120 de agenți economici au oferit la această bursă nu mai puțin de 1.095 locuri de muncă, în domenii precum confecțiile de îmbrăcăminte și încălțăminte, construcțiile și comerțul, sfera serviciilor etc. Cererea a fost, însă, slabă. Au fost prezente doar 700 persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 305 au fost selectate în vederea angajării.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri