Legumele si conservele de legume, cartofii si fructele proaspete, laptele si pestele, untul, carnea de pasare, malaiul si cafeaua au continuat sa se ieftineasca si in luna iulie, fata de luna precedenta si au determinat scaderea indicelui preturilor de consum in general.

La marfurile alimentare, in judetul Bacau indicele a fost, în luna iulie, fata de luna anterioara, de 98,83%, iar fata de luna decembrie 2014 de numai 92,95% – conform datelor facute publice de Directia Judeteana de Statistica.

La nivel national, preturile de consum s-au redus, în iulie, cu 0,2% fata de iunie, iar rata anuala a inflatiei a coborât la -1,7%, de la -1,6% în iunie, preturile alimentelor reducându-se cu 7% comparativ cu iulie anul trecut, însa la produsele nealimentare si servicii s-au înregistrat cresteri de 1,3%, respectiv de 2,2%. In judetul Bacau, cele mai mari cresteri de pret fata de luna anterioara s-au înregistrat la citrice si alte fructe meridionale, la oua, fasole boabe si alte leguminoase.

Reducerile de preturi la unele produse au venit dupa un vârf de cresteri inregistrat in luna mai, in special la alimente. La aceeasi categorie de marfuri o reducere semnificativa a avut loc in luna iunie, pentru ca in iulie reducerile sa continue. Preturile la marfurile nealimentare si la servicii s-au mentinut mai aproape de vârf, dar au fost sub medie in perioada februarie – mai, pentru ca in iunie si iulie sa ramâna mult peste aceasta medie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Au scazut pe hartie. Realitatea este alta, puterea de cumparare a cetateanului a scazuT. A devarul este altul, preturile la legume- fructe au crescut, doar cateva exemple: citrice, cirese, visine, usturoi, telina, patrunjel, ceapa, ap[roape la toate. Mai mergeti prin magazine, piata sa va informati si apoi cu graficele.

LĂSAȚI UN MESAJ