Presedintele in exercitiu al LIC este japonez, neurochirurg si un promotor al relatiilor internationale

Presedintele Lions Clubs International (LCI), dr. Jitsuhiro Yamada (foto), se va afla, in perioada 9 -12 aprilie, intr-o scurta vizita oficiala in România si se va intâlni cu reprezentantii cluburilor din tara noastra, intre care si cele trei cluburi din judetul Bacau, Lions Club Moldova, Lions Club Sf. Gheorghe si Lions Club Comanesti. „Acesta este un eveniment special si unic pâna acum in viata districtului nostru” – a apreciat István Dávid, guvernatorul Districtului 124 România al LIC.
Jitsuhiro Yamada va vizita, intre altele, Castelul Peles, va avea o intâlnire cu primarul Brasovului, va vizita municipiul Ploiesti si va fi primit la Parlamentul României de presedintele Camerei Deputatilor. 

In România, cluburile Lions fiinteaza din anul 1990 si formeaza Districtul 124, iar Lions Club Moldova este unul dintre primele cluburi infiintate. Membrii acestor asociatii sunt barbati si femei, oameni de o moralitate ireprosabila si cu pozitii sociale stabile, care adera in mod benevol la organizatie si accepta sa ofere o parte din timpul si energia lor pentru ajutorarea celor aflati in nevoie. Deviza miscarii lionistice este, de altfel, „We Serve” (Noi servim).

Jitsuhiro Yamada este medic neurochirurg si membru Lions din anul 1985, in Japonia. Este, de asemenea, presedinte al mai multor organizatii profesionale medicale si foarte activ in domeniul relatiilor internationale.

PUBLICITATE

LIC este cea mai mare organizatie de servicii prin voluntariat din lume, reprezentata în peste 200 de tari de 842 de districte cu peste 45.000 de cluburi si peste 1.300.000 de membri. In anul 1954, Lions Club International a devenit membru fondator cu statut de tara al ONU, iar Ziua Lions se sarbatoreste anual la New York si Viena.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ