Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare.

Potrivit legii, Ziua Limbii Maghiare este marcată la 13 noiembrie. La această dată vor fi prezentate valorile minorității maghiare, tradițiile și obiceiurile ungurești.

“Cu această ocazie vor fi organizate manifestări culturale, prezentări de carte, precum și omagieri ale unor personalități ale comunității maghiare, spectacole cultural-artistice, oferind astfel într-un mod instituționalizat posibilitatea ca reprezentanții altor etnii să aibă acces la universul cultural maghiar”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Tot miercuri, șeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moașă și a profesiei de asistent medical, precum și organizarea și funcționarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a Legii privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 236/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind vânzarea în lipsă și anumite aspecte ale swapurilor pe riscul de credit și a Legii pentru completarea art. 10 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Logic, la ce te poti astepta de la el. Nu sunt eu pro Ponta dar nu inteleg de ce la manifestarile avute in care s-a cerut demisia clasei politice el a scapat. Acest primar neamt ajuns presedinte dintr-o dorinta a alegatorilor de schimbare s-a vandut maghiarilor si altor minoritati si il doare undeva de noi, cel care l-am votat. Faptul ca toata lumea a avut ce a avut cu cei aflati la Putere, ma fave sa imi pun un semn de intrebare daca chiar nu a fost un protest organizat politic pornit de la o tragedia care a indoliat o tara intreaga. RUSINE IOHANNIS, sau cum l-ar boteza neoscodacii. La nivel de oras am patit la fel din dorinta de schimbare l-am votat pe Spagavarache ca sa scapam de defunctul Sechelariu, acuma regretam si incercam sa scapam de el. Sper ca la nivel de tara sa nu patim la fel.

    • Din rationamentul de mai sus ar relutza ca statul ar avea ceva de castigat. Acest lucru pare a se intampla pentru ca se are in vedere doar scaderea veniturilor si a impozitelor aferente.Dar atunci cand veniturile scad cu 25% automat va scade consumul (sub toate formele) cu 25%. Consecintele sunt multiple. Scade cererea de produse pe piata, scade vanzarea, scade profitul si impozitul pe profit colectat, scade TVA-ul ( cea mai importanta componenta a veniturilor la buget). Se disponibilizeaza personal care intra in somaj si creste cheltuiala statului cu plata somajului.Iar peste toate acestea beneficiem de o serie de rele (necuantficabile) si anume pierderea sigurantei, a sperantei si spulberarea planurilor atat a persoanelor fizice cat si juridice din Romania.Sa traiti bine!

  2. JOHANNIS nu te juca cu ROMANIA !!!!! Vezi ca trezesti Preotii Solomonari si ti iei viteza si tu imediat daca ne Vinzi TARA STRAINILOR !!! Nu fi gogomarla.. noi te am ales noi te dam jos!
    Sa spui Masonilor ca ROMANIA NU E DE VANZARE

LĂSAȚI UN MESAJ