Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean, acuză conducerea municipalității băcăuane că, prin atitudinea față de ADIB, riscă să piardă investiții de 56 de milioane de euro în rețelele de apă.

„Cel puțin iresponsabilă afirmația viceprimarului Miroșeanu (PNL) care, în ședința Consiliului Local de astăzi, a declarat că municipiul Bacău urmărește să iasă din ADIB, în condițiile în care – prin aplicația POIM accesată de asociația în care și Mun. Bacău este membru – vor fi realizate investiții de 56 milioane euro în modernizarea infrastructurii de utilități a orașului”, a declarat Valentin Ivancea.

„Înțeleg că Miroșeanu – inspirat de colegii PNL din guvern, care ne îndeamnă să mai stingem becul dacă facturile la energie sunt prea mari – a hotărât, cu de la sine putere, că pentru băcăuani apa nu (mai) este o prioritate. Eu sunt convins că cetățenii nu au nevoie de postările cu maidanezi și peticiri de străzi ale viceprimarului Miroșeanu, ci de modernizarea infrastructurii de utilități a orașului, care ar trebui să fie prioritate zero pentru Primăria Bacău și conducerea ei. Ceea ce vedem că nu e, politica de dragul politicii fiind principala lor preocupare!”, a mai declarat acesta.

Valentin Ivancea spune că va face tot ce-i stă în putință pentru a duce la bun sfârșit aplicația de peste 470 milioane euro, pe apă/canal, de care vor beneficia 41 de comunități din județul Bacău (municipii, orașe și comune).

„M-am convins că primarul Viziteu semnează fix ca primarul, cum bine spune o vorbă, întrucât a uitat că tocmai el m-a invitat în ședința CL de astăzi, fără ca pentru această participare a mea să fie nevoie de un mandat special din partea ADIB. Altminteri, ar fi de râsul curcilor!”, a mai punctyat președintele Consiliului Județean.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE