11 decembrie 2023
CulturăPremiile Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor, pe anul 2022

Toamna bacoviană a scriitorilor

Premiile Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor, pe anul 2022

În cadrul evenimentului „Toamna bacoviană a scriitorilor”, din Filiala Bacău a USR, organizată în zilele de 2-4 noiembrie, la Centrul de Cultură „George Apostu”, vineri, 3 noiembrie, s-au acordat premiile pe anul 2022.

Moderator a fost poetul Dumitru Brăneanu, preşedinte al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România. Juriul, al cărui preşedinte a fost criticul şi istoricul literar Cornel Galben, a acordat următoarele premii:

Premiul OPERA OMNIA – Grigore Codrescu, pentru întreaga activitate literară;Premiul „Duiliu Zamfirescu” – cartea anului pentru proză – Adrian Lungu, pentru romanul „Labirintul”;

Premiul „George Bacovia” ­- cartea anului pentru poezie – Valeria Manta Tăicuţu, volumul „Marea sarcastică”;

Premiul „Ion Rotaru” pentru critică literară – Constantin Călin;

Premiul pentru debut „Petru Scutelnicu”: Elenoire I. Chirilă, Bogdan-Alexandru Petcu.

PREMII SPECIALE

Premiul „VASILE ALECSANDRI”- Proză, Victor Munteanu;

Premiul „CALISTRAT COSTIN” – Gheorghe Mocanu; Premiul „VASILE TĂRÂȚEANU” – Marieta Rădoi;

Premiul „GEORGE BĂLĂIȚĂ” – Oana Mihaela Savin; Premiul „VICTOR STAN”- Constantin Severin;

Premiul „ALEXANDRU PIRU” – Gheorghe Iorga;

Premiul „VASILE SPORICI” – Ioan Culiţă Uşurelu; Premiul „SOLOMON MARCUS” – Niadi Cernica.

Programul ediţiei a III-a a „Toamnei bacoviene a scriitorilor din Filiala Bacău a USR” a fost structurat pe temele şi problemele specifice: literatură, cartea, relaţiile scriitor – societate, presa literară.

Pe 2 noiembrie s-a desfăşurat dezbatere cu tema „Literatura de azi şi puterea”. Conferențiari: Adrian Dinu Rachieru, Dumitru Brăneanu, Petre Isachi, Valeria Manta Tăicuțu, cât şi Salonul cărţii, în premieră, au fost prezentate cărţile apărute în anul 2023.

A doua zi, 3 noiembrie 2023: Evocarea operei și personalităţii unor scriitori membri ai filialei, trecuţi în altă dimensiune; Recital de poezie din creația proprie, Decernarea Premiilor pe anul 2022.

În ultima zi, 4 noiembrie, în program, ca la fiecare ediţie, prezentarea revistelor literare care apar în mai multe judeţe, concluzii şi propuneri pentru ediţia următoare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri