Patru dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Judetean (CJ) de luni, 23 noiembrie, au avut ca obiectiv premierea performantelor sportive. Primele „Premii de Excelenta” au fost acordate „tandemului de aur”, cum i-a numit presedintele Dragos Benea pe antrenorul Relu Auras si pe sportivul Mihai Nistor.

Pugilistul, membru al Sport Club Municipal Bacau, a devenit la doar 25 de ani primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. El a obtinut medalia de bronz la Mondialele WSB din 2013, circuitul APB din 2014, Europenele din Bulgaria de anul acesta si a câstigat Centura de Campion Mondial AIBA Pro Boxing la categoria supergrea (A91).

„Aceasta victorie are o dubla greutate pentru ca a fost obtinuta la Hamburg, impotriva unui sportiv german, a declarat Dragos Benea. Ce poate fi mai frumos decât sa câstigi având o sala intreaga de partea adversarului?” Antrenorului emerit Relu Auras, alesii i-au acordat „Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate si pentru performantele sportive obtinute, pentru contributia sa la promovarea imaginii judetului si a tarii”.

PUBLICITATE

Relu Auras a vorbit, insa, despre munca sportivilor, despre multele ore de antrenament ale pugilistului Mihai Nistor si atletei Georgiana Anitei, despre performantele lor internationale. „Nu stiu câte orase se pot mândri ca au astfel de campioni! Ma bucur ca v-ati gasit timp sa ne aduceti aici si ca ne admirati pentru rezultatele noastre”, a marturisit Relu Auras. Tot in sedinta de ieri au fost acordate „premii pentru performante deosebite in domeniul cultural si sportiv” membrilor Filialei Judetene a Asociatiei Nevazatorilor din România, care s-au remarcat in competitii nationale si internationale: Isaila Cornel si Vasile Cristian – epigrama, Costica Sandu – acordeon, Vasile Damian – popice, echipa de fotbal, echipa de popice si antrenorul Paul Deboveanu.

Al patrulea proiect a fost dedicat juniorilor Sectiilor de Atletism si Sarituri in apa ai SCM Bacau, premiati pentru performantele deosebite obtinute in competitiile internationale. E vorba despre Georgiana Anitei, 16 ani, „o stea a atletismului românesc”, cum a numit-o antrenorul Cristi Nemteanu, câstigatoare a medaliei de aur la triplusalt la Mondialele din Columbia, Alin Rontu, medaliat cu argint la Campionatul International de Juniori din Germania si cu bronz la Europenele de la Moscova, la sarituri in apa, si de antrenorii celor doi, Cristi Nemteanu si Adrian Gavriliu.

Silvia Patrascanu
Explicatie: Georgiana Anitei si Alin Rontu, premiati de Dragos Benea, presedintele CJ Bacau
Tandemul de aur: antrenorul Relu Auras si pugilistul Mihai Nistor / foto L. Maftei

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Hahahahaha ! Ma asteptam la astfel de comentarii puerile.
    Probabil tot CJ ul mi-a bagat si medalia de bronz in buzunar. Medalie ce nu a mai fost obtinuta de Ro in acest sport, de 15 ani.;)
    In sport nu este culoare politica. Sportul este pe rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ