Compania bacauana EcoKit, specializata in productia de case din lemn, a lansat, weekendul trecut, modulul autonom care poate fi folosit ca spatiu de dormit sau birou si care nu necesita racordarea la utilitati.

„Am conceput acest modul, initial, pentru clientii francezi care realizau un sat de vacanta pe malul Mediteranei. Dar am zis ca poate fi util si pentru clientii din România.”
Costi Zarnescu, directorul companiei

Modulul are o suprafata de 15 mp care poate fi extinsa cu multipli de 15 la 30 sau 45 mp incât se poate realiza un studio, garsoniera sau apartament.

ecokit

„Sunt multi producatori care fac case de lemn, dar asa ceva, un modul adaptabil pentru diverse nevoi, este ceva relativ nou. Am dorit sa fim noi primii care realizeaza acest lucru, cel putin aici, in Bacau”, mai spune Costi Zarnescu. Modulul are doua variante, in functie de materialele folosite. Varianta standard costa 9.000 de euro iar varianta premium 12.000 de euro, insa extinderea cu inca o unitate nu dubleaza pretul, ci il creste doar cu 50-60% deoarece multe componente sunt comune. Unitatea de baza dispune de un pat rabatabil, mascat intr-un dulap si o baie dotata corespunzator.Modulul poate fi folosit atât ca dormitor, cât si ca birou.

„Modulul este complet echipat si autonom. Are panouri fotovoltaice care furnizeaza energia, are instalatie electrica si urmeaza sa-i montam si o soba pe GPL”, a mai explicat directorul Zarnescu.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE