Compania Aerostar, din Bacău, a predat la zbor, duminică, 15 aprilie, după încheierea cu succes la Centrul de mentenanță avioane civile a primei revizii la un avion „Airbus A320 neo”, o premieră la nivel european.

Beneficiarul lucrărilor este compania Pegasus Airlines din Turcia. Lucrările efectuate sunt din categoria „inspecție C-Check” și au fost realizate în premieră pentru avionul Airbus 320neo echipat cu motor CFM LEAP-1A, înmatriculat sub nr. TC-NBA, serie de fabricatie 7140.

Acest avion va fi urmat, succesiv, de încă două avioane Airbus 320neo ale aceluiași operator Pegasus Airlines, avioanele cu înmatriculările TC-NBB și TC-NBD.

De cand a intrat pe această piață, în anul 2004, Aerostar a devenit una dintre stațiile de mentenanță de succes în Europa, cu un portofoliu de clienți din Europa de Vest și de Est, din Africa și Orientul Mijlociu.

Aerostar este autorizată să efectueze lucrări complexe de întreținere din categoria de lucrări „C” și„D” (heavy maintenance) pentru Boeing 737 clasic și NG și pentru familia de avioane Airbus 320ceo și Airbus 320neo.

Din cele 571 de avioane care au fost reparate la Bacău, 81 au fost încredințate pentru aceste lucăari de Pegasus Airlines, ceea ce face ca operatorul din Turcia să fie unul din partenerii majori de afaceri ai Aerostar în domeniul întreținerii de avioane comerciale.

Alte articole