Elevii de clasa a VIII-a au intrat in atmosfera unui examen national / foto: Liviu Maftei

Nu mai e mult și noul an școlar începe, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Dacă pe de o parte, curățenia în școli este în toi și profesorii se perfecționează prin cursuri de formare, pe de altă parte și la Inspectoratul Școlar se înregistrează ultimele dosare pentru înscrierea în grădinițe și școli.

[lock_content]

Astfel, prin Casa Corpului Didactic Bacău, 216 cadre didactice au participat la cursul de formare ”Abilitarea curriculară din învățământul primar pentru clasa pregătitoare”, destinat dascălilor care vor preda pe acest nivel, alți 692 de profesori au participat la cursul ”Abilitarea corpului de metodiști pentru realizarea inspecției școlare de specialilate”, 26 de cadre didactice au urmat cursul de formare ”Programul pentru pregătirea debutanților în vederea susținerii examenului național de definitivare”, iar alți 29 de profesori s-au format pentru ”Dezvoltarea competențelor evaluative ale cadrelor didactice care participă ca evaluatori în comisiile examenului național de definitivat și ale concursurilor naționale de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante”.

În ceea ce privește înscrierea copiilor la grădiniță și în clasele pregătitoare, conform statisticilor Inspectoratului Școlar, la nivelul grupelor mici din grădinițele de masă din întreg județul Bacău pe cele 4.949 locuri s-au înscris tot atâția copii (3.695 în prima etapă și 254 în etapa a II-a), numărul total de copii înscriși în învățământul preșcolar fiind de 14.172. La nivelul claselor pregătitoare din unitățile de învățământ de masă din județ s-au înscris 6.049 elevi în cele 286 de clase pregătitoare.

20.221
Numai în grădinițe și în clasa pregătitoare vor învăța, în noul an școlar, peste 14.000 de copii în învățământul preșcolar și peste 6.000 în clasa zero.

[/lock_content]

Alte articole