Leonard Bulai, prefectul Bacăului

După ce Deșteptarea a publicat articolul „Aproape 550.000 de lei lunar spor de COVID în SJU Bacău. Valul 4 vine sau e adus din condei?„, în care medicul Oana Secară declara faptul că, potrivit unor studii CDC, între vaccinați și nevaccinati nu e nici o diferență ca frecvență a îmbolnăvirilor, prefectul Leonard Bulai s-a declarat deranjat de afirmațiile medicului.

Într-o notă trimisă redacției, prefectul de Bacău citează un studiu CDC dat publicității pe 27 august 2021, în care se afirmă că 71,4 la sută din persoanele confirmate cu COVID 19 din eșantionul studiat la Los Angeles erau nevaccinate.

„Considerăm că luările de poziție publice ale doamnei doctor Oana Secară sunt iresponsabile, drept urmare Instituția Prefectului va sesiza Colegiul Medicilor din Bacău cu privire la aceste afirmații”, se arată în comunicvatul primit la redacție.

Prefectul Leonard Bulai ne invită să ne informăm numai din surse surse avizate, precum Ministerul Sănătății, Platforma națională de informare cu privire la vaccinare și Institutul National de Sănătate Publică.

Medicul Oana Secară nu a comentat amenințările prefectului.

În schimb, un alt studiu CDC, publicat pe 6 august, afirmă că într-o regiune din statul Massachusetts, 74% din cazurile de COVID au apărut la persoanele complet vaccinate: „În cursul lunii iulie 2021, 469 de cazuri de COVID-19 asociate cu multiple evenimente de vară și adunări publice mari într-un oraș din districtul Barnstable, Massachusetts, au fost identificate în rândul locuitorilor; acoperirea vaccinării în rândul rezidenților eligibili din Massachusetts a fost de 69%.

Aproximativ trei sferturi (346; 74%) din cazuri au apărut la persoanele complet vaccinate (cei care au urmat un curs de 2 doze de vaccin mARN [Pfizer-BioNTech sau Moderna] sau au primit o doză unică de vaccin Janssen [Johnson & Johnson] ≥ 14 zile înainte de expunere).” Studiul poate fi accesat la adresa https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7031e2.htm.

Dr. Oana Secară a mai fost admonestată de prefectul Leonard Bulai, în luna aprilie.

Atunci medicul a criticat modul în care au intervenit autoritățile în cazul pandemiei de COVID și a comparat virusul SARS COV 2 cu virusul gripei obișnuite.

„Nu pot înțelege o astfel de atitudine și cu atât mai puțin de ce doamna e menținută în conducerea unei instituții medicale, cea mai mare din județ, care a fost încă de la început angrenată în lupta împotriva acestui virus perfid!”, a scris, atunci, prefectul județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, pe pagina sa de Facebook.PUBLICITATE