18 mai 2024
ActualitatePraful acoperă mașinile, iar discuțiile cu privire la fenomen își fac loc...

Praful acoperă mașinile, iar discuțiile cu privire la fenomen își fac loc pe rețelele sociale

Începând cu primele ore ale dimineții, șoferii din diverse orașe ale României au fost surprinși să-și găsească automobilele acoperite de un strat fin de nisip roșiatic. Fenomenul, aparent neobișnuit pentru regiune, a stârnit discuții aprinse pe rețelele sociale, în timp ce Administrația Națională de Meteorologie a oferit explicații.

Conform ANM, fenomenul este rezultatul avansului unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, care s-a deplasat dinspre nordul Africii către sud-estul Europei. Această masă de aer a fost deasupra României în intervalul 23 aprilie ora 9.00 – 24 aprilie ora 13.00, determinând acoperirea mașinilor cu un strat roșiatic de praf.

În ciuda explicației oficiale, pe rețelele sociale au apărut îndoieli cu privire la modul în care praful saharian a ajuns în România și alte țări europene fără să treacă prin țări precum Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia sau fără să ajungă în Turcia.Discuțiile sunt în plină desfășurare, iar unele persoane ridică întrebări cu privire la rutele posibile ale acestui fenomen natural.

Pe de altă parte, impactul practic al acoperirii mașinilor cu praful saharian s-a simțit și în industria spălătoriilor auto, unde s-au format cozi considerabile, iar unii utilizatori de pe platformele de socializare au ironizat situația, numind-o “Ziua Internațională a Spălătoriilor Auto”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri