Filiala Regională Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România (UAR) și Filiala Teritorială Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecților din România (OAR), în parteneriat cu Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău, vernisează, joi, 21 noiembrie, de la ora 15,30, Expoziția itinerantă „Ioana Grigorescu – povestea unui arhitect vizionar”.

Expoziția – ne-au informat arhitecții Gelu Tudorache, președintele Filialei Bacău-Neamț a UAR, și Liliana Bârgu, președinta Filialei Bacău-Neamț a OAR – a fost organizată de Uniunea Arhitecților din România la Centrul Cultural Internațional din Cracovia, Polonia, în perioada august-septembrie.

Arh. Ioana Sabina Grigorescu (1915-2006) a lucrat, de la mijlocul secolului trecut, la Comitetul de Stat pentru Arhitectură și Construcții și apoi la Direcția Monumentelor Istorice. S-a afirmat prin importante proiecte de restaurare sau/și reconstruire de monumente istorice pentru Mănăstirea Dealu-Târgoviște (1954-1955) și pentru multe mănăstiri din Nordul Moldovei, dar și pentru Casa Dosoftei din Iași. Rigoarea restauratorului s-a împletit cu atentă măsură și cu fantezia, motiv pentru care unele dintre lucrări au fost aprig discutate în mediul profesional, dar au înfruntat cu succes timpul, opera sa fiind astăzi unanim apreciată.
 PUBLICITATE