AJF Bacău–FLVW, neue akt. Legătura dintre Asociația Județeană de Fotbal Bacau și Asociația Regională de Fotbal din Westfalia este din ce în ce mai puternică.

Iar povestea cunoaște noi și noi capitole. Zilele acestea, se află în vizită în Bacău, la invitația forului condus de Cristian Sava, reprezentantul Comisiei de Arbitri din cadrul FLVW, Oliver Topp.

Oficialul german a fost prezent sâmbătă, în tribunele stadionului „Aerostar”, de unde a asistat la partida de liga secundă Aerostar- ACS Poli Timișoara, iar aseară, s-a aflat la stadionul „Lucrețiu Avram”, pentru a participa la ceremonia de premiere a noii campioane de juniori a județului la Under 11 și Under 13, FC Bacău.

„Vin mereu cu cea mai mare plăcere în Bacău. Aici pot spune că mă simt ca acasă”, a declarat pentru „Deșteptarea”, Oliver Topp, care a mai avut parte de o bucurie pe durata sejurului băcăuan. O bucurie venită din…Germania: duminică, în etapa a 33-a din Zweite Bundesliga, echipa favorită a lui Topp, Paderborn, a câstigat categoric, cu 4-1, derby-ul pentru locul secund cu Hamburger SV.

Victorie cu Schalke

Vizita lui Oliver Topp în Bacău vine la trei săptămâni după ce o selecționată de 22 de fotbaliști băcăuani în vârstă de 9 și 10 ani a fost invitată în Germania de FLVW. Puștii legitimați la FC Bacău, Atletico Junior, CSM Moinesti, Aerostar șii Viitorul nu vor uita niciodată stagiul german din aceasta primăvară.

Cu atât mai mult cu cât ei au fost protagoniștii unei adevărate premiere naționale: toți 22 au intrat pe teren, de mână cu fotbaliștii lui Schalke și Hoffenheim, la partida de campionat disputată de cele două echipe pe „Veltins Arena” din Gelsenkirchen, în fața a 60.000 de spectatori.

„A fost o experiență fantastică”, au mărturisit picii, care au asistat și la partida Arminia Bielefeld- Ingolstadt. Ei nu s-au mulțumit însă doar cu statutul de spectatori de lux. Și-au luat în serios și rolul de fotbaliști, adjudecându-și turneul de la Hattingen. Mai mult, au câștigat cu 8-6 și amicalul cu Schalke 04, care a inclus patru reprize a câte 20 de minute.

Impresie excelentă

Îmbinând utilul cu plăcutul, băcăuanii au efectuat o serie de antrenamente sub comanda responsabilului Federației Germane (DFB) pe zona Westfalia, dar au vizitat și un parc de distracții din Dortmund. Totodată, ei au primit diferite cadouri și echipament sportiv din partea FLVW, reprezentată de Gundolf Walaschewski, Thomas Berndsen, Manfried Schnieders, Oliver Topp și Christian Eckle.

„Copiii Bacăului au lăsat o excelentă impresie în Germania, și asta nu numai din punct de vedere fotbalistic”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristi Sava, care a pus deja pe hârtie, împreună cu Oliver Topp, un nou capitol din parteneriatul care leagă AJF de FLVW.

Astfel, în vară, partea băcăuană va invita o serie de antrenori germani pentru a conduce campusuri de profil la noi în județ. Așadar, povestea continuă.

Lotul băcăuan prezent în Germania
Jucători: Andrei Roberto Bârzu, Luca Andrei Marcu, Tudor Andrei Coșa, Victor Andrei Drăghia, Denis Constantin Anasie, Matei Ioan Rugină, Luca Popoiu, Eric Ionuț Pâriac, Rareș Andrei Pătrățanu, Andrei Moisi, Darius Ștefan Bârjoveanu, Andrei Cristian Gaciu, Ianis Mihai Oancea, Radu Marian Fridl, Teodor Sprenteroiu, Ștefan Marco Năstac, Elvis George Pruteanu, Andrei Tudor Solomon, Yusuf Denis Sayin, Ștefan Rareș Ungureanu, Matei Ștefan Bejan și, Leonardo Ionuț Tulac. Antrenori: Giani Florian și Gabi Vârlan.