Unul dintre cei patru politisti din Onesti, anchetati intr-un dosar de luare de mita si abuz in serviciu, a fost audiat in instanta si a dat de inteles ca el nu a avut nicio implicare in musamalizarea unui accident de circulatie, ci colegul sau. Adrian G. si Razvan C. sunt acuzati, potrivit rechizitoriului, ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu in momentul in care au fost trimisi sa faca cercetari la un accident rutier produs in decembrie 2013, in comuna Oituz.

Procurorii spun ca cei doi politisti nici nu au ajuns la locul accidentului, nu au facut testarea cu aparatul etilotest si nu au sanctionat persoana vinovata de accident, desi au suferit prejudicii doi oameni, dar si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale – Sectia Drumuri Nationale Bacau (7 m de parapeti de protectie ai podului). Cei doi politisti l-ar fi favorizat pe soferul vinovat de accident caruia i s-a mentinut dreptul de a conduce si a fost “scutit” de plata daunelor.

“In timp ce ne deplasam inspre Onesti, C. Razvan l-a sunat pe unul dintre pagubiti si, din ce mi-a spus, am inteles ca partile vatamate au ajuns la o intelegere cu persoana implicata in accident si ca au nevoie de o macara pentru a scoate autoturismul din locul in care se afla. Nu retin daca C. Razvan a fost sunat de o persoana, respectiv P. Viorel, asa cum este mentionat in rechizitoriu, care sa-i fi spus ca cealalta persoana implicata in accident ar fi cunostinta comuna. Eu eram atent la condus, afara fiind iarna si nu retin convorbirea care este redata in rechizitoriu intre C. Razvan si P. Viorel.

PUBLICITATE

Eu nu i-am cerut partii vatamate sau sotului ei sa incheie o conventie amiabila cu privire la accident si nu cred ca colegul meu ar fi facut acest lucru. Eu nu am coborât din masina, am ajuns la intelegerea ca de eveniment sa se ocupe doar C. Razvan, insa din discutiile cu acesta am inteles initial ca persoanele implicate in accident ar fi ajuns la o intelegere. Nu am vazut acea conventie de impacare intre O. Corina si partile vatamate”, a declarat Adrian G. in instanta.

Victimele au facut plângere la superiorii politistilor

Politistii si-au reluat patrularea, iar dupa circa o ora, un ofiter de serviciu de la Inspectoratul Judetean de Politie i-a anuntat ca cele doua victime ale accidentului rutier au facut plângere la Serviciul Rutier Judetean in care reclamau ca au suferit leziuni si au nevoie de ingrijiri medicale.

“Atunci am aflat ca, de fapt, nu s-a ajuns la nicio intelegere in legatura cu accidentul. In momentul in care am primit telefon de la dispeceratul Serviciului Rutier Bacau ni s-a solicitat sa ne deplasam impreuna cu O. Corina la Spitalul Orasenesc Onesti pentru a i se lua probe biologice deoarece in cauza se prefigura intocmirea unui dosar de vatamare corporala din culpa”, a precizat Adrian G.

Ca atare, procesul verbal de sanctionare a soferului vinovat de accidentul din decembrie 2013 s-a incheiat in… 24.02.2014. Nu ca ar fi o problema, pentru ca “in regulamentul intern se arata ca un asemenea proces verbal se poate incheia in termen de 6 luni de la producerea evenimentului”, dupa cum a explicat politistul. El a mai recunoscut ca avea obligatia sa mearga la locul accidentului. Colegul sau, C. Razvan, va fi audiat la termenul urmator, din 5 mai.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ