– cea de-a 37-a editie a Marsului Factorilor Postali din judet a fost câstigata de Alina Dimulescu si Constantin Brinza, care s-au calificat la faza nationala

Postasii bacauani au reluat joi traditia intrecerilor in cadrul competitiei de mars, dupa doi ani de pauza. S-a ajuns astfel la cea de-a 37-a editie a „Marsului Factorilor Postali”, in fapt o sarbatoare a acestei bresle remarcabile, sarbatoare care ii reuneste pe toti lucratorii, de la cei mai inalti functionari la simpli angajati.

Locul de adunare a fost parcul din baza sportiva a Bacaului, iar la start s-au aliniat 13 postarite si 20 de postasi, in doua competitii separate. Mai mult s-a alergat decât s-a facut mars asa cum scrie la carte, dar toata lumea s-a distrat, s-a simtit bine si s-a bucurat de atmosfera de competitie amicala. „Este o sarbatoare de suflet si ne pare foarte bine ca s-a reluat aceasta veche traditie, dupa ce doi ani la rând nu s-a putut desfasura din motive obiective. Bacaul a avut intotdeauna reprezentanti la vârful intrecerii, ceea ce speram ca se va intâmpla si anul acesta”, a spus Liviu Ciumete, seful Oficiului Judetean de Posta Bacau.

PUBLICITATE

Intr-un final, competitia fetelor a fost adjudecata de Alina Dimulescu, iar cea a baietilor de catre Constantin Brinza. Cei doi s-au calificat astfel la faza nationala a intrecerii, care va avea loc la sfârsitul lunii, la Alba Iulia sau Piatra Neamt, urmând sa se decida localitatea.

Invingatorul din competitia baietilor nu a fost o surpriza pentru nimeni. Constantin Brânza este la 11-a participare la Marsul Postasilor, iar vârful performantei l-a atins in 2007, când a iesit campion balcanic. De altfel, de fiecare data s-a situat pe podium.

„Am atins aproape toate obiectivele pe care mi le-am propus, dar nu voi renunta sa concurez nici in anii urmatori. In general imi place sportul, joc fotbal la echipa din Casin, ca sportiv legitimat, si chiar daca sotia imi mai spune uneori sa renunt, eu nu pot face asta”, spune Constantin Brinza. Are 39 de ani si este postas la Onesti. La un moment dat, a renuntat la serviciul sau, când a fost ales viceprimar la Casin, localitatea sa de bastina. A renuntat dupa doar un an, pentru a se intoarce la meseria despre care spune ca ii este cea mai draga, aceea de factor postal.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ