Fac parte din generatia care a crescut, intre altele, cu serviciile postale la usa. Nu pot uita cât de mult asteptam, uneori, postasul cu un abonament, dar mai ales cu câte o scrisoare sau cu un raspuns de la cei pe care ii interogam cum altfel decât tot prin intermediul trimiterilor postale.

Despre asemenea servicii generatiile internetului spun acum ca au parfum de epoca. O recunosc si reprezentantii postei acum la Ziua Mondiala a Postei si de Ziua Postei Române, sarbatorite la fiecare inceput de octombrie. Dar toti vorbesc si de schimbare. „Ziua Mondiala a Postei – spunea directorul general al Postei Române, Alexandru Petrescu – gaseste operatorul national de servicii postale într-o perioada a schimbarii.

În ultimul an, compania a accelerat mai multe proiecte care sa acopere segmente de piata generatoare de profit, în contextul unui declin natural al postei traditionale”. Astfel, in acest moment, Posta Româna este obligata sa dezvolte produse si servicii performante, simultan cu implementarea unui sistem informatic nou si cu modernizarea unitatilor postale. Sarcina este una dificila si necesita un nivel confortabil de capitalizare. Pe de alta parte, acest capital trebuie atras în cele mai avantajoase conditii pentru companie, iar cei care diriguiesc treburile aici trebuie sa învete din procesele esuate, dar si din cele de succes ale altor operatori.

PUBLICITATE

Nimic din schimbarile care vor urma nu vor afecta relatiile pe care Posta Româna le are deja cu Uniunea Postala Universala. Pentru ca posta exista si va exista câta vreme va mai fi omenirea. Cu 141 de ani in urma, institutia din tara noastra semna Tratatul de la Berna, al Uniunii Generale a Postelor, pe 9 octombrie, zi declarata de Congresul Uniunii Postale Universale (UPU), desfasurat la Tokyo, în 1969, ca Ziua Mondiala a Postei.

Tema acestei sarbatori pentru anul 2015 este chiar “Inovarea, integrarea si incluziunea sunt factorii cheie pentru viitorul serviciului postal.” Numai titlul ei spune multe pentru viitorul unei activitati de elita. Chiar mesajul transmis în acest an de secretarul Uniunii Postale Universale, Bishar Abdirahman Hussein, subliniaza vechimea pe care o ocupa serviciul postal în domeniul comunicarii si rolul-cheie pe care îl joaca în trimiterea de informatii si de bunuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ