Vernisajul expozitiei personale semnate de Mihnea Baran a stat, volens-nolens, sub auspiciile inceputului. Programat la inceput de saptamâna, evenimentul artistic a insemnat debutul tânarului artist plastic bacauan in arta fotografica marcând, in acelasi timp, inceputul activitatilor de toamna in UAP Bacau.

Inconjurat de prieteni, nu putini la numar, Mihnea Baran a propus privitorilor un dialog in desen intre grafica, desenul in tus, si fotografie, desenul cu lumina. Exuberant, atribut al tineretii sale creatoare, el s-a inhamat la unul dintre cele mai solicitante genuri plastice: portretul. Chipurile imortalizate in cele doua tehnici stau sub semnul monocromiei, fapt ce da o unitate vizuala intre lucrari care altfel cu greu ar putea sta impreuna pe simeza.

Un alt numitor comun este suportul pe care au fost realizate, hârtia manuala, care, prin textura sa, da imaginilor o aura care mai poate fi gasita doar in pozele bunicilor, efect obtinut si prin tehnica de fotografiere folosita.

PUBLICITATE

“Iata ca Mihnea, prin experimentele sale plastice, ne deschide simturile catre o alta lume, imbinând talentul cu ambitia si tehnologia” a subliniat pictorul Aurel Stanciu in prezentarea sa. Cei ce vor dori sa vada “Portret”-ele lui Mihnea Baran le vor putea viziona timp de doua saptamâni la Galeriile “Frunzetti” de pe Bulevardul Nicolae Balcescu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ