– acest proiect mai urmareste si acomodarea elevilor de liceu cu mediul universitar, facilitând o trecere mai usoara de la modul de predare preuniversitar la cel potrivit sistemului de invatamânt superior

La Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, 7 aprilie a fost Ziua Portilor Deschise, când peste 400 de elevi de la liceele din Bacau si 45 din Tg.Ocna, precum si circa 100 de elevi de la scolile generale din municipiul Bacau, au vizitat institutia de invatamânt superior.

Elevii, impreuna cu profesorii, au avut posibilitatea de a interactiona cu studentii si cadrele didactice universitare, au cunoscut oferta educationala a celor 5 facultati, cele doua campusuri, amfiteatrele, salile de laborator si seminar, baza sportiva, caminele si restaurantul universitatii, precum si postul de radio studentesc UNSR Bacau.

PUBLICITATE

„Actiunea se incadreaza intr-un proiect mai amplu, luna aprilie fiind declarata Luna Portilor Deschise la Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacau, când grupuri de elevi si profesori, atât din Bacau, cât si din celelalte judete apropiate pot vizita universitatea noastra si au, astfel, ocazia de a cunoaste mediul academic”, a declarat lector univ. dr. Cristina Cirtita – Buzoianu, prorector cu etica si imaginea universitatii.

De asemenea, in perioada 6-8 aprilie 2015, Asociatia Liga Studenteasca din Universitatea „Vasile Alecsandri”, in parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” a organizat si proiectul „Student pentru trei zile” – Invata sa traiesti studenteste! 29 de elevi s-au inscris si au participat activ zilele acestea la activitatile din cadrul acestei actiuni, in functie de domeniul de interes si optiunile pentru programele de studii pe care doresc sa le urmeze.

„Scopul acestui proiect il reprezinta integrarea elevilor din anii terminali de liceu in mediul academic din centrele universitare, tinerii având ocazia de a experimenta viata de student si de a participa activ la activitatile educative, culturale si sociale din campus”, a mai spus reprezentantul institutiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ