Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020 se afla în ultima faza a procesului de aprobare de catre Comisia Europeana, dupa finalizarea negocierilor tehnice. Anuntul a fost facut de Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, în prima zi a reuniunii Comitetului de Monitorizare a POR (CM POR), organizat de Autoritatea de Management a POR (AM POR) la Sinaia în perioada 18 – 19 iunie.

La sedinta CM POR, prezidata de Sevil Shhaideh, au participat reprezentanti ai AM POR, ai Comisiei Europene (CE), ai altor ministere, ai regiunilor de dezvoltare si ai structurilor asociative ale administratiei publice locale. „ Practic, negocierile cu CE sunt încheiate si ultimul pas este ca decizia de aprobare sa fie emisa – a declarat Sevil Shhaideh. Au fost negocieri destul de complexe, destul de detaliate, pentru ca si programul este unul complex. În 2014 – 2020 avem, pe POR, 11 axe prioritare si un buget de 8,25 de miliarde de euro”.

POR 2014 – 2020 va finanta proiecte care contribuie la dezvoltarea regionala a României din 11 domenii (cele 11 axe prioritare), la care se adauga axa „Asistenta Tehnica”, destinata bunei functionari a programului. Referitor la POR 2007-2013, principala decizie a Comitetului de Monitorizare a fost aprobarea Raportului de Implementare pentru anul 2014. Au fost prezentate, de asemenea, stadiul actual al Programului, stadiul implementarii pe axe si Planul de închidere a POR 2007-2013.

PUBLICITATE

 „POR 2007 – 2013 are, în prezent, un grad de absorbtie de 66%, fata de 17%, cât înregistra în luna mai 2012. Am crescut gradul de absorbtie, în trei ani, cu aproape 50% pentru acest program. Am reusit acest lucru cu sprijinul dumneavoastra, membrii CM POR, si al beneficiarilor, printr-o strânsa colaborare între toate institutiile implicate în gestionarea programului”, a mai spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ