Când nu se afla in linia intâi la incendii, plt. maj. Sorin Tasca (36 ani) este in sala de antrenament. Pe lânga un bun profesionist, acesta este si un sportiv cu nume mare care aduce aurul acasa de la competitiile mondiale.

Este cel mai bun sportiv la lupte greco-romane pe care-l are Ministerul de Interne. A participat la trei editii ale „Jocurilor Mondiale ale Politistilor si Pompierilor”, o competitie grandioasa, cu 56 de sporturi si aproximativ 10.000 de competitori, din peste 70 de tari.

În anul 2010, la Daegu, în Coreea de Sud, a câstigat doua medalii de argint iar în 2011, la New York, în Statele Unite ale Americii, a cucerit medalia de aur la lupte greco-romane si argintul la lupte libere. Dupa o pauza de un an, in care România nu a mai participat, in 2013, la Belfast, în Irlanda de Nord, pompierul bacauan a reusit sa recucereasca medalia de aur la lupte greco-romane, la categoria 84 kilograme.

Recunoste ca nu a fost usor. „A fost o deplasare cât de cât interesanta din punct de vedere competitional. Ca si rezultat, a fost greu sa ajung inapoi la rezultatul pe care l-am obtinut in urma cu doi ani, in America, sa ies din nou campion mondial la lupte greco-romane si la lupte libere. A fost chiar mai dificil decât atunci”, marturiseste plt. maj. Sorin Tasca.

A dat cu ei de pamânt

Sportivii din estul Europei sunt cei mai indârjiti pe saltea, dar subofiterul bacauan le-a gasit punctul slab.

pompier aur7

„Competitia a fost mai acerba. Au fost combatanti din tarile est europene si ma refer la rusi, azeri, armeni, care tin monopolul in luptele greco-romane si in lupte in special, ei având o scoala cu traditie. In finala, am luptat cu un american, iar pâna acolo am mai avut de infruntat un alt american, un azer, un german, un polonez, un indian si, in final, din nou un american, destul de bun, pe care greu tare am reusit sa-l controlez si sa câstig medalia de aur”, isi aminteste Tasca.

Pentru a obtine aceste rezultate, pompierul se antreneaza zi de zi, trebuie sa-si faca timp si pentru familie, dar si pentru copiii pe care-i antreneaza la SCM Bacau. Urmatoarea competitie va fi, la anul, la Los Angles, in America, iar sportivul de aur la lupte se pregateste intens.

„Momentan nu am de gând sa ma retrag. Atâta timp cât sunt sanatos si pot practica sportul care imi place, nu ma retrag”, a mai spus pompierul. Sorin Tasca este angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau din anul 2006.

Pentru rezultatele remarcabile in cariera sportiva, pentru ca reprezinta cu cinste Ministerul Afacerilor Interne la competitii, duce numele României pe cea mai inalta treapta a podiumului, pentru ca isi face treaba de pompier ireprosabil, conducerea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau l-a premiat cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Alte articole