In primele opt luni ale acestui an, in judetul Bacau, s-au produs 4.728 de evenimente la care au intervenit pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Bacau, cele mai multe fiind interventii SMURD, si vorbim de aproape 3.400 de cazuri. Numarul total este in crestere fata de perioada similara a anului trecut, când au fost 4.123 de interventii, si s-a ajuns acum la circa 20 de solicitari pe zi. Din totalul evenimentelor, 392 au fost incendii la proprietati, iar 247 incendii de vegetatie.

„A mai trecut un an care nu a fost usor, dar nici greu, pentru ca avem oameni pregatiti sa faca fata la toate problemele pe care le intâmpina. Nu am ratat niciun eveniment, iar in urma interventiilor desfasurate au fost salvate 41 de persoane, din care 35 adulti si 6 copii.”
col. Ioan Mihalache, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau

Din pacate, in urma incendiilor iscate, 7 persoane si-au pierdut viata, iar alte 4 au fost ranite. Nici pagubele materiale nu sunt mici, fiind distruse de flacari bunuri in valoare de 7,4 mil. de lei, dublu fata de perioada similara a anului trecut, dar au fost salvate altele, in cuantum de 42 de mil. de lei. Majoritatea incendiilor s-au produs din neglijenta oamenilor, care nu au respectat normele de prevenire. La locuinte, principala problema o reprezinta cosul sau burlanul de fum defect sau necuratat, dar si instalatiile electrice defecte sunt o cauza destul de frecventa. Daca proprietarii ar tine cont de sfaturile salvatorilor si inainte de inceperea sezonului rece ar curata cosurile, le-ar repara si ar respecta toate regulile de utilizate a sobelor, atunci nu s-ar mai vorbi de oameni ramasi pe drumuri in plina iarna sau de vieti pierdute.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ